Στο Ξεριζωμένο
Γιορτή τρύγου και μουσταλευριας 2019 στα Τρωιανάτα -Πρωτοφανής προσέλευση [εικόνες]
Κοινωνία
09/08/2019 | 09:20

Με μια πρωτοφανή προσέλευση κόσμου Ελλήνων και ξένων έγινε η καθιερωμένη «Γιορτή του τρύγου και της μουσταλευριας» στο ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟ των Τρωιαννάτων.
Τα Τρωιαννατα σαν ο πατροπαράδοτος τόπος παραγωγής της Ρομπόλας Κεφαλληνίας συνεχίζουν και διατηρούν τα ήθη και έθιμα που απορρέουν από την όλη διαδικασία της καλλιέργειας των αμπελιών της Ρομπόλας, αλλά και της παραγωγής του εξαίρετου κρασιού.
Η συμμετοχή και η παρουσίαση όλων των δρώμενων της διαδικασίας παραγωγής του μούστου και στην συνέχεια της μουσταλευριας ( τρύγος , μεταφορά και πάτημα σταφυλιών, συλλογή του μούστου και παρασκευή της μουσταλευριας ) από τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων ήταν εξαιρετική και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους . Οι παραδοσιακοί χοροί του τρύγου και της Κεφαλονιάς που υποδειγματικά χόρεψαν το Λύκειο Ελληνίδων και ο πολιτιστικός σύλλογος «ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους και άναψαν το κέφι!

Τέλος η διανομή της μουσταλευριας στον κόσμο που συμμετείχε από κοπελιές του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένες με παραδοσιακές στολές ήταν το επιστέγασμα της Γιορτής.

Το κέφι πολύ ο ενθουσιασμός μεγάλος και οι χοροί κράτησαν μέχρι το πρωί.

Η «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ» ευχαριστεί ολους όσους συμμετείχαν στην ετήσια γιορτή της και ολους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί!

Ο προεδρος Σωτήρης Κουρής
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer