Μετά τις 10 Φεβρουαρίου ακολουθεί ο γενικός πληθυσμός
Γιώργος Παξινός: Ξεκίνησε η πρώτη ομάδα εμβολιασμού του κέντρου υγείας στην Ιθάκη
Covid-19
12/01/2021 | 15:10

ΕΜΒΟΛΙΟ: Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Ενώ η πανδημία σαρώνει από άκρου σε άκρο την υφήλιο με την εκδήλωση ενός τρίτου και πιο επιθετικού και θανατηφόρου κύματος και ενώ και στην χώρα μας η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα καλή, παρατηρείται μια συνεχιζόμενη επιφύλαξη προς τον εμβολιασμό, που είναι δυστυχώς η μοναδική λύση, παρά τις προτροπές των ειδικών και παρά του ότι έχουν ήδη εμβολιασθει εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ουσιαστικά παρενέργειες.

Το περίεργο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητών παρατηρείται στο χώρο της υγείας, όπου λόγω του αυξημένου κινδύνου συνεπεία της φύσης της εργασίας, έχει δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Αντί λοιπόν οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη να θεωρούν τους εαυτούς τους προνομιούχους που θα εμβολιασθούν πρώτοι και θα πάρουν και πάλι τη ζωή τους στα χέρια τους και παρά το ότι βλέπουν τους ιδιώτες ιατρούς,τα σώματα ασφαλείας, τους εκπαιδευτικούς και άλλους κλάδους εργαζομένων να διαμαρτύρονται που δεν έχει προβλεφθεί να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα, αντί να αισθάνονται τυχεροί, σε μεγάλο βαθμό αντιδρούν στον εμβολιασμό χωρίς κανένα επιστημονικό έρεισμα.

Αντίθετα, ακούγονται διάφορες συνωμοσιολογικές θεωρίες περί προώθησης από τις φαρκακευτικές εταιρείες εμβολίων αντί φαρμάκων, για μεγαλύτερο κέρδος.
Μα σαφώς το κέρδος από τα φάρμακα είναι πολλαπλάσιο των εμβολίων και το κυριότερο δεν υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για τους ιούς, αλλά μόνο για τα βακτηρίδια.
Οι θεραπείες για τις σοβαρές ιώσεις είναι κυρίως υποστηρικτικές και συνήθως, όπως στην περίπτωση των ετοίμων μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, πανάκριβες και πολλάκις αναποτελεσματικές.

Ας πρυτανεύσει λοιπόν η λογική και ας αντιληφθούμε ότι πρόκειται για ένα ασφαλές εμβόλιο, ας δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, που θα εμβολιασθούν άλλωστε πρώτοι και ας παραδειγματισθούμε και από άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, που θεωρούν τόσο αναγκαίο και επείγον να εμβολιασθούν, ώστε εμβολιάζονται ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητά τους, χωρίς κανένα δυσάρεστο συμβάν.

Η μοναδική άλλωστε αντένδειξη του εμβολίου είναι η σπανιότατη αλλεργία στην πολυαιθυλενογλυκόλη, που υπάρχει στα περισσότερα φάρμακα και είναι περίπου 1,3 στο 1 εκατομμύριο εμβολιασθέντες.
Το ότι τέλος δεν εμβολιάζονται ακόμη παιδιά και έγκυες, είναι γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί σε αυτές τις ομάδες ο πλήρης επιστημονικός έλεγχος, κάτι που αποδεικνύει ότι παρά την επείγουσα κατάσταση, δεν έγινε καμία έκπτωση στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων προ της έγκρισης του εμβολίου σταδίων.

Τελειώνοντας, να ενημερώσω ότι στο κέντρο υγείας διενεργούνται καθημερινά διαγνωστικά test, τόσο σε ύποπτα περιστατικά όσο και σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, τα οποία μέχρι τώρα όλα απέβησαν αρνητικά.
Να ενημερώσω επίσης ότι σήμερα εμβολιάσθηκε στο νοσοκομείο η πρώτη ομάδα του κέντρου υγείας, χωρίς να παρατηρηθεί καμία παρενέργεια και αύριο θα εμβολιασθούμε οι υπόλοιποι.
Οσο τέλος αφορά την Ιθάκη, οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν, δυστυχώς, πιθανόν μετά τις 10 Φεβρουαρίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer