Γιωργος Παξινός: Επιστολή προς εμβολιασμένους”
Κοινωνία
05/12/2021 | 12:22

Ευρισκόμενοι στην κορύφωση της πανδημίας και με την μετάλλαξη όμικρον προ των πυλών, οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να κρατήσουμε την Ιθάκη ελεύθερη κρουσμάτων.

Το ευχάριστο είναι ότι, οι συμπολίτες μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία αγνοούν τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και προσέρχονται μαζικά για εμβολιασμό, με αποτέλεσμα να διενεργούνται πάνω από 90 εμβολιασμοί την ημέρα.

Εφιστούμε και πάλι την προσοχή σας στις περιπτώσεις που ειδοποιείσθε για εμβολιασμό απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο, να επικοινωνείτε με το κέντρο υγείας για αλλαγή του προγραμματισμού.

Επ’ ευκαιρία, επειδή την προηγούμενη φορά ανάρτησα μια επιστολή προς ανεμβολίαστους, δημοσιεύω σήμερα και μια επιστολή προς εμβολιασμένους.

ΠΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

Η ανοσία κατά του ιού επιτυγχάνεται είτε με μόλυνση (φυσική) είτε με εμβόλια (φαρμακολογική).
Στη πρώτη, πολλοί από μας (με τα νέα στελέχη πλέον ανεξάρτητα ηλικίας) πληρώνουμε τεράστιο τίμημα στην υγεία μας, κάποιοι με χρόνιες επιπτώσεις και βέβαια κάποιοι με την ζωή τους.
Στην δεύτερη, το τίμημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο για την συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων.
Τα εμβόλια μας προφυλάσσουν κατά 85-95% από την βαριά νόσο και τον θάνατο σε περίπτωση μόλυνσης μας, όχι τόσο από την λοίμωξη με τον ιό (αν και σε πολλούς κάνουν και αυτό).
Όμως εδώ υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά.
Εάν μολυνθούμε εμβολιασμένοι είναι σαν να παίρνουμε μια 3η πολύ δυνατή δόση ανοσίας από τον ιό πλέον, που επικαιροποιεί εκ του ασφαλούς την ανοσία μας και για τα νέα στελέχη του.
Έτσι σιγά σιγά με εξαιρετικά μικρότερο τίμημα υγείας (95% στις ΜΕΘ ανεμβολίαστοι) αναπτύσσουμε μια πολυδύναμη ανοσία που μας καθιστά όλο και λιγότερο δεκτικούς σε επικίνδυνη για την υγεία και την ζωή μας λοίμωξη και στο μέλλον.
Έτσι σιγά σιγά θα επανακτήσουμε την πλήρη κανονικότητα μας.
Στους εμβολιασμένους που δεν θα έρθουν σε επαφή με τον ιό θα χορηγήσουμε μια 3η δόση και πιθανά τον επόμενο χρόνο επικαιροποιημένη για τα νέα στελέχη.
Η διαδικασία αυτή θα μετατρέψει σιγά σιγά (μάλλον μέσα στο 2022) τον κορωνοιό σε μια ενδημική γριπώδη νόσο που δεν θα έχει μεγάλη επίδραση στην κοινωνική, πνευματική και οικονομική ζωή μας.
Ο εμβολιασμός μας λοιπόν είναι μια επένδυση ζωής για μας και την οικογένεια μας και μια πράξη κοινωνικής ομαλοποίησης και αλληλεγγύης που δίχως αυτήν καμία κοινωνία δεν έχει μέλλον.
Αυτό κατάλαβαν οι λιγότερο μορφωμένοι αλλά σοφοί και δοκιμασμένοι γονείς μας και μας εμβολίασαν.
Αυτό πρέπει σήμερα να κάνουμε με υπευθυνότητα και στα παιδιά μας.

Ας το καταλάβουμε όλοι:

Όποιος πεθαίνει επειδή επέλεξε να μην δοκιμάσει το εμβόλιο δεν ηττάται ο ίδιος.
Είναι ήττα της λογικής, ήττα της ζωής, ήττα του ανθρώπου, ήττα όλων μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ