Ακόμη 42 εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους
Γιώργος Παξινός από Ιθάκη: “Αιδώς Αργείοι”
Κοινωνία
20/02/2021 | 21:37

Η ανάρτηση του Προισταμένου του Κέντρου Υγείας Ιθάκης Γιώργου Παξινού στο facebook. Αναλυτικά ο κ. Παξινός αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο διενεργήθηκαν ακόμη 42 εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους στο κέντρο υγείας, χωρίς και πάλι καμία παρενέργεια.
Την Δευτέρα και Τρίτη θα εμβολιασθούν άλλοι 12 υγειονομικοί και προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και ελπίζουμε να υπάρχει επάρκεια εμβολίων ώστε η διαδικασία να συνεχισθεί απρόσκοπτα.
Ευτυχώς οι ηλικιωμένοι αγνούν τις επικίνδυνες συνωμοσιολογίες, συντάσσονται με την επιστημονική άποψη και εμβολιάζονται μαζικά με υπομονή και αισιοδοξία ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας.
Ενθαρρυντικό είναι επίσης ότι έχουν εγγραφεί για εμβολιασμό 700 συμπολίτες μας με ηλικία από 60 ετών και άνω, που δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός.
Δυστυχώς όμως και ενώ παρά τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης η πανδημία δεν υποχωρεί και ακόμα και το νησί μας με 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και αρκετά ύποπτα, για τα οποία αναμένεται αποτέλεσμα, μπήκε στην κόκκινη ζώνη, συνεχίζουμε να βλέπουμε άκρως αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες αναρτήσεις του τύπου “η πανδημία είναι μία απλή γρίπη “, όταν από γρίπη τα τελευταία χρόνια μετράμε 100 θανάτους κατ’ έτος, ενώ από τον κορωνοϊό μετράμε σε ένα χρόνο 6500 θανάτους με πρωτοφανή μέτρα προφύλαξης, που χωρίς αυτά θα είχαμε εκατόμβη θυμάτων.
Το πιο απογοητευτικό όμως για μένα είναι ότι, αυτές τις αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία θέσεις επικροτούν μερικοί αξιόλογοι και λογικοί συμπολίτες μας, από καθαρά λαικίστικη αντίληψη και αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό.
Προτρέπουμε λοιπόν και πάλι όλους τους συμπατριώτες μας να αγνοήσουν τις αντιεπιστημονικές ανοησίες, που φθάνουν μέχρι το σημείο να υποστηρίζουν ότι η αφρόκρεμα της ιατρικής παθολογίας στην χώρα μας, με διεθνείς περγαμηνές, είναι ασήμαντοι λοιμωξιολόγοι που θέλουν να προβληθούν και να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ώστε να δημιουργηθεί η συλλογική ανοσία που θα σημάνει και το τέλος της πανδημίας.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης υπευθυνότητα και να αποφεύγονται σχόλια και προτροπές, από τελείως άσχετους με το αντικείμενο, για λόγους προσωπικής προβολής και μόνο, που όμως μπορεί να παρασύρουν συνανθρώπους μας με καταστροφικά αποτελέσματα.
Και επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν είναι συζήτηση για καφέ και τσιγάρο και επειδή από την μια πλευρά είναι η επιστημονική γνώση και από την άλλη η επικίνδυνη άγνοια και ανευθυνότητα, που όμως μπορεί σε μέρος του κόσμου να στοιχίσει πολύ ακριβά, και επειδή εδώ αντιπαρατίθενται η τεσσαροκονταετής plus ασχολία με την ιατρική με την ολιγόλεπτη , επιπόλαιη και ψεκασμένη πληροφόρηση από το διαδίκτυο, εδώ ίσως ταιριάζει το αρχαίο απόφθεγμα:
“Αιδώς Αργείοι “.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia