Χωρίς καμία παρενέργεια
Γιώργος Παξινός: Ακόμη 132 εμβολιασμοί στην Ιθάκη -682 στο σύνολο
Covid-19
15/03/2021 | 21:29

Να ενημερώσουμε ότι στην Ιθάκη την Παρασκευή και το Σάββατο διενεργήθηκαν ακόμη 132 εμβολιασμοί και μέχρι τώρα έχουν εμβολιασθεί 682 συμπολίτες μας με την πρώτη δόση και 164 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer.
Στην πατρίδα μας έχουν γίνει μέχρι τώρα 1.333.000 εμβολιασμοί και ουδεμία σημαντική παρενέργεια παρετήρηθη.
Εν τούτοις το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της πανδημίας, τόσο παγκοσμίως όσο και πανελλαδικά, έχει φθάσει σε οριακό σημείο, εξακολουθούμε να βλέπουμε αναρτήσεις, από άσχετους με την Ιατρική, που με περισπούδαστο ύφος αποφαίνονται, μετά ολιγόλεπτη ενασχόληση στο διαδίκτυο, για θέματα που απαιτούν βαθειά γνώση και μακροχρόνια μελέτη.
Η άποψή τους θα ήταν γραφική και άνευ σημασίας αν δεν παρέσυρε συνανθρώπους μας με καταστροφικά πολλές φορές αποτελέσματα.
Γιαυτό πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο το δημοσίευμα ενός εξαιρετικού συναδέλφου που έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

“Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε.Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση.
Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς δεν φτουράει μία σε αυτόν τον κόσμο.
Αλλά ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε.
Στα Ιατρικά ρε φίλε;
Σε αυτά που χρειάζονται κανα δύο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA, βακτηρίων και ιών, θνησιμότητας και θνητότητας;
Στα Ιατρικά ρε φίλε;
Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon;
Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”;
Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους;
Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη “βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;”;
Και ξαφνικά τι;
Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος;
Όχι αδερφέ.
Δεν στο παίζω έξυπνος.
Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο, πάω να το παίξω εκπαιδευτικός στο παιδί μου και καταλήγουμε τσακωμένοι, εγώ στο ένα δωμάτιο αγκαλιά με τη Λόλα και αυτό στο δικό του…
Όχι λοιπόν.
Δεν στο παίζω έξυπνος και υπεράνω γιατί ο καθένας έχει το δικό του βάρος σε αυτή τη ζωή.
Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα, δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη.
Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες.
Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις , υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα.
Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα “τα εμβόλια σκοτώνουν”.
Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του.
Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν ειναι καρδούλα.
Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia