Γιώργος Άννινος-Χωραφάς: Ένας πρωταθλητής Ευρώπης από τα Πουλάτα!
Κοινωνία
13/02/2021 | 10:59

Δεν πρόκειται για μία καινούργια είδηση, σίγουρα όμως είναι από αυτές που μας κάνουν να χαμογελάμε. Άλλωστε δεν συμβαίνει συχνά να συμμετέχει σε εθνική ομάδα και μάλιστα να αναδεικνύεται τρίτος πρωταθλητής Ευρώπης ένας συγχωριανός μας!

Αναφερόμαστε ασφαλώς στον Γιώργο Άννινο – Χωραφά, ο οποίος ως ιδιοκτήτης και κυναγωγός της Jessie di Monte Ainos, ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας με σκύλους Επανιέλ Μπρετόν, που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβρη στο Τρεγκαρβάν της βορειοδυτικής Γαλλίας με την συμμετοχή 26 χωρών.

Η Ελλάδα στην πρώτη επίσημη διοργάνωση που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Ομίλων Επανιέλ Μπρετόν, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η διοργανώτρια Γαλλία, ενώ δεύτερη κατετάγη η Ισπανία.

Στην εθνική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδας κ. Χρήστου Καλφόπουλου, εκτός από τον Γιώργο, συμμετείχαν οι Κομηνέας Θεόδωρος, Μαρούσκος Νικόλαος, Μπατσιούδης Δημήτριος, Παπαστεριανός Γεώργιος, Στούμπος Ιωάννης και Τσουρής Ανδρέας (κυναγωγός Κώστας Κοφίδης) με τους άρτια εκπαιδευμένους σκύλους τους, η δε συγκρότηση της ομάδας είχε πραγματοποιηθεί κατόπιν των εθνικών αγώνων προεπιλογής.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Σπάνιελ Μπρετόν ή Σπάνιελ της Βρετάνης ή Επανιέλ Μπρετόν όπως είναι περισσότερο γνωστό, ανήκει στην κατηγορία των σκύλων που εκτρέφονται κυρίως για κυνήγι πουλιών. Έχουν πυκνό τρίχωμα, κοντή ουρά και είναι μεσαίου μεγέθους με το ύψος τους να κυμαίνεται μεταξύ 43 και 52 εκατοστών και το βάρος τους από 15 έως 25 κιλά.

Πρόκειται για μια αθλητική φυλή σκύλων που έλκει την καταγωγή της από την περιοχή της Γαλλικής Βρετάνης, εξού και το όνομα, που έχει ανάγκη από πολλές δραστηριότητες για να εκτονώσει την ενέργειά του. Αποτελεί μάλιστα ιδανικό σύντροφο τόσο για κυνηγούς όσο και για οικογένειες, καθώς πρόκειται για ένα ισορροπημένο, ευγενικό, τρυφερό και φιλικό σκύλο.

Έστω και με καθυστέρηση, συγχαίρουμε θερμά τον Γιώργο και φυσικά την Jessi di Monte Ainos για την επιτυχία τους και τους ευχόμαστε ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον, όταν οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν την έναρξη των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer