Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Γιατί τα έκανε μούσκεμα ο Τσίπρας…
Πολιτική
29/05/2019 | 12:45
*Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
 
Μετά το πολιτικό στραπάτσο που έπαθε ο Τσίπρας στις ευρωεκλογές είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά άρθρα από διάφορους δημοσιογράφους των Αθηνών –και όχι μόνο – για τις αιτίες της ήττας. Που είναι πολλές.
 
Οπως είναι το απαράδεκτο «ύφος της εξουσίας» που επέδειξαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη π.χ. Πολλάκης, Παππάς, Τζανακόπουλος  κ.α.
 
Οπως είναι η παλαιοκομματική πρακτική με μία σειρά «μεταγραφών» βουλευτών από άλλα κόμματα π.χ. Παπακώστα, Κουϊκ (!) Μεγαλοοικονόμου, Ελενα Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος κ.α.
 
Οπως είναι η από το πουθενά «μεταγραφή» του ολιγάρχη Πέτρου Κόκαλη στις «γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η εξέλιξη  εξόργισε πολλούς από τους οπαδούς του…
 
Οπως είναι η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών που «πέρασε», αν και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήταν ΚΑΤΑ.  Οπως είναι οι διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο της Παναγοπουλου κ.α.  
 
Ομως: η βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη δεινή ήττα την περασμένη Κυριακή είναι η βαριά φορολογία της μεσαίας και των κατωτέρων κοινωνικών τάξεων. Αυτό δεν το διάβασα πουθενά!
 
Επισημαίνει στον Ηγεμόνα  ο  -μετά τον Πλάτωνα – μεγαλύτερος πολιτικός φιλόσοφος  όλων των εποχών Νικολό Μακιαβέλι: «Η επιβολή βαριάς φορολογίας θα κάνει τους υπηκόους να μισήσουν τον Ηγεμόνα»!
 
 Αυτό είναι που έπαθε ο Τσίπρας!
ΥΓ2: Και ο Αριστοτέλης επισημαίνει τη σημασία μιας ισχυρής και όχι βαλλόμενης από τους φόρους μεσαίας τάξης: «Το δημοκρατικό πολίτευμα για να επιβιώσει προϋποθέτει ισχυρές μεσαίες τάξεις».
 
Δηλαδή, ανθρώπους με μεσαία οικονομική επιφάνεια  που  δεν τους έχει διαφθείρει ο πολύς πλούτος, ούτε  τους έχει εξαθλιώσει η μεγάλη φτώχεια και στέρηση.
Ο Νίκος Παπαδάτος είναι συνταξιούχος τραπεζικός – οικονομολόγος
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer