Στο άκουσμα της και μόνο όλοι «φτύνουν τον κόρφο» τους
Γιατί η Τρίτη και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα;
Life
13/02/2018 | 09:20

Τρίτη και 13 σήμερα και πολλοί είναι εκείνοι που στο άκουσμα και μόνο της συγκεκριμένης ημέρας «φτύνουν τον κόρφο» τους… Γιατί όμως η Τρίτη και 13 θεωρείται… γρουσούζικη μέρα;..

Ενας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Τρίτη και 13 θεωρείται γρουσούζικη είναι η Αλωση της Κωνσταντινούπολης. Τρίτη 29 Μαΐου 1453, είναι η ημέρα απαρχής μίας περιόδου σκότους για τον Ελληνισμό που διήρκησε περίπου τέσσερις αιώνες. Η Αλωση της Πόλης έγινε Τρίτη. Εάν προσθέσει κανείς το 1453, βγάζει άθροισμα… 13. Αυτή βέβαια, δεν είναι η μοναδική εξήγηση του γιατί θεωρείται γρουσούζικη η Τρίτη και 13. Μια άλλη εξήγηση είναι πως Τρίτη και 13 του έτους 1204 οι Σταυροφόροι κατέκτησαν την πρωτεύουσα του μεσαιωνικού πολιτισμού, την Κωνσταντινούπολη.
Η ημέρα Τρίτη, από μόνη της, έχει μία αρνητική χροιά, και αυτό επειδή όταν θέλουμε να πούμε πως μία σειρά από κακά τελειώνει, την τερματίζουμε στα τρία γεγονότα. Τρίτωσε λέμε το κακό, δεν γίνεται να πάει παραπέρα δηλαδή…
Επίσης το νούμερο 13 έχει την ατυχία και να ακολουθεί το 12… Τί σχέση έχει το 12; Δώδεκα οι θεοί του Ολύμπου, δώδεκα οι άθλοι του Ηρακλή, δώδεκα οι μήνες, δύο δωδεκάωρα έχει η ημέρα, δώδεκα μαθητές είχε ο Χριστός, δώδεκα και τα Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη. Δώδεκα και τα ζώδια… Συνεπώς το 12 έχει μία έννοια ολοκλήρωσης, τελειότητας. Ετσι το 13 ως ο πρώτος αριθμός της επόμενης 12άδας, είναι ουσιαστικά αυτός που διαλύει την υπάρχουσα αρμονία.
Λέγεται ότι ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος ο Β’ πέθανε λίγο αφού τοποθέτησε ένα άγαλμά του δίπλα σε αυτά των θεών του Ολύμπου. Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης μιλά για τον Αντίχριστο και το θηρίο, τα δημιουργήματα του Διαβόλου. Στα ταρώ, η κάρτα του θανάτου έχει πάνω της τον αριθμό 13…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ