Γιατί είναι σημαντικό να χαλαρώνεις (χωρίς τύψεις) κάθε μέρα
30/10/2019 | 16:30

Καθημερινά όλοι έχουμε μπροστά μας τις ατζέντες μας γεμάτες με υποχρεώσεις. Προσπαθούμε να κάνουμε όλο και περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.

Σκέψεις όπως, “τώρα που έχω λίγο χρόνο να φτιάξω έναν καφέ και να τον πάρω μαζί μου να  σιδερώσω λίγο” , “έχω διάλειμμα ας κάνω λίγη δουλειά στον υπολογιστή” ή “ας κάνω κάτι ακόμα τώρα που έχω κενό” είναι στην καθημερινότητα όλων μας.

Τρώμε μπροστά στον υπολογιστή, διαβάζουμε e-mail  οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πίνουμε καφέ με τις φίλες μας και στέλνουμε μηνύματα για να προλάβουμε να κάνουμε κάτι ακόμα.

Προλαβαίνουμε να τα κάνουμε όλα. Πολλές φορές “ενθουσιαζόμαστε” που καταφέρνουμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και κερδίζουμε χρόνο. Υπάρχει μια γενική ιδέα ότι πρέπει πάντα να είμαστε διαθέσιμοι για δουλειά.  Δουλεύουμε στο γραφείο, στο σπίτι… παντού. Όμως όλο αυτό δεν μας κάνει ούτε παραγωγικούς, ούτε χαρούμενους.

Συχνά χάνουμε την αξία της στιγμής. Να περπατήσουμε και να παρατηρήσουμε τι γίνεται γύρω μας ή απλά να χαθούμε στις σκέψεις μας, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να απολαύσουμε τον καφέ μας μακριά από οποιαδήποτε οθόνη, να παίξουμε με τα παιδιά μας, να απολαύσουμε τη βόλτα με το σκύλο μας. Να χαλαρώσουμε και να “χάσουμε”  χρόνο μακριά από υποχρεώσεις, έτσι γιατί αυτό έχουμε ανάγκη.

Η χαλάρωση και το “χάσιμο χρόνου” είναι στην πραγματικότητα οι τρόποι που έχουμε για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Αυτός ο “μη παραγωγικός” χρόνος μας βοηθάει να γεμίσουμε ενέργεια και τελικά να γινόμαστε καλύτεροι στην δουλειά μας και στην προσωπική μας ζωή.

Ας βρούμε ευκαιρίες, λοιπόν, να “χάνουμε χρόνο” και να χαλαρώνουμε χωρίς τύψεις κάθε μέρα. Μερικές σελίδες από το αγαπημένο μας βιβλίο με λίγο τσάι το βράδυ πριν κοιμηθούμε, μια βόλτα χωρίς κινητό, ηρεμία στον καναπέ κοιτώντας το ταβάνι, μια ώρα ύπνου παραπάνω κάθε βράδυ… αυτές και άλλες τέτοιες στιγμές θα μας βοηθήσουν να  γίνουμε πιο χαρούμενοι και να βρούμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Πηγή: anastasiasworld.gr