Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Γιατί είναι περήφανος ο πρωθυπουργός
05/02/2019 | 11:30

Θα πρέπει να είναι περήφανος ο κ. Τσίπρας, που η κυβέρνηση του στηρίζεται στην κα Μεγαλοοικονόμου.

Η παρουσία της, στις πρωτοχρονιάτικες πίτες και οι αξιοθαύμαστες  χορευτικές της ικανότητες, οι παρεμβάσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές, από τις οποίες έχει την τάση να αποχωρεί λίγο πριν το τέλος-υποθέτοντας, πιστεύω, ότι έτσι κλέβει την παράσταση και αφήνει τους άλλους στα «κρύα του λουτρού»-, ο εμπλουτισμένος πολιτικός της λόγος, τα σαφή και ισχυρά πολιτικά της επιχειρήματα, του τύπου «σιγά τον πολυέλαιο», αποτελούν στοιχεία που ενισχύουν την  ταυτότητα των «προοδευτικών» δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν «όπλο», μάλιστα θα έλεγα  «πολιορκητικό κριό», για την άλωση της Κεντροαριστεράς.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι επίσης περήφανος, που στηρίζεται στον κ. Παπαχριστόπουλο, και  σίγουρα βλέπει σ’ αυτόν, κάτι από τον εαυτό του. Οι «κωλοτούμπες» του βουλευτή, τα καθημερινά ψέματα του η περιπλάνηση του σχεδόν σε όλο το φάσμα της πολιτικής, ο έκδηλος αυτοθαυμασμός του, οι «σέλφι», η πολύχρονη ετοιμότητα του να θυσιάσει ακόμα και τη βουλευτική του ιδιότητα, συνιστούν αναμφίβολα, μια ποιότητα πολιτικού όντος που απουσίαζε, σ’ αυτό το βαθμό, από την ελληνική Βουλή.

Ασφαλώς περήφανος θα πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας και για την κα Παπακώστα, καθώς η περιβόητη φράση της για τους μετανάστες ότι «εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα σαν κατσαρίδες», συνεισφέρει στην πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και διευκολύνει το  «μέτωπο» κατά του ρατσισμού,της ξενοφοβίας και της ακροδεξιάς, εν όψει των ευρωεκλογών, καθώς πια το κυβερνών κόμμα διαθέτει εμπειρίες ρατσιστικών επιθέσεων, εκ των έσω.

Πιο ικανοποιημένος θα πρέπει να είναι για την κα Κουντουρά. Το ότι ο πατέρας της, κατά δήλωση του κ Καμμένου, έγραψε τον ύμνο της χούντας ή ότι η ίδια καταγράφεται στην ακροδεξιά, νομίζω ότι  αναβαθμίζει την έννοια της προοδευτικότητας, καθώς αγκαλιάζει, δόλο, τη διαφορετική άποψη, και διευκολύνει το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην αντίπερα όχθη του πολιτικού φάσματος.

Όλα αυτά δεν αποτελούν  μια προβοκατόρικη ανάλυση, ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, είχε διατυπώσει την άποψη κάποτε, πως σημασία έχουν οι ψήφοι και όχι το χρώμα των ψήφων.