Γιατί ανησυχούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
Ανδρεας Κωνσταντατος
01/06/2018 | 15:02

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για τα νέα μέτρα που έρχονται και ζητούν ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς, λέει το ρεπορτάζ.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια.  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν αυτά τα μέτρα που θα έρθουν μετά τον Αύγουστο, με πλήρη γνώση και συνείδηση, για να παραμείνουν στις καρέκλες τους και να παίρνουν επτά χιλιάρικα το μήνα.

Τώρα που πλησιάζει η ώρα των εκλογών ανησυχούν πράγματι, όχι για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που πλήττουν αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, αλλά για το πολιτικό κόστος θα έχουν για τους ίδιους, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν στις περιφέρειες τους, είναι ανάλογα με εκείνα που είχαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2012.

Για να τους καθησυχάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε την ίδια τακτική που ακολουθεί με τους πολίτες. Τους είπε ψέματα ότι η λιτότητα τελειώνει, όπως ψέματα είπε στις ομιλίες του στο ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ ότι η ανάπτυξη έρχεται.

Χρειάστηκε μια παράγραφο από την ομιλία της ,στο Οικονομικό Επιμελητήριο, η κα Φώφη Γεννηματά για να τον …ξεμπροστιάσει, λέγοντας πως καμία οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει με την σημερινή απαράδεκτη φορολογία και τις εισφορές, με αυτή την κατάσταση στο κράτος, στην Δικαιοσύνη, στο Τραπεζικό σύστημα, στην Κοινωνία.

Τα στοιχεία που παρέθεσε είναι συγκλονιστικά. Την 3ετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάθηκε το 10% από την προσδοκώμενη ανάπτυξη του ΑΕΠ. Οι εκτιμήσεις του τέλους του 2014 την ανέβαζαν στο 11% στην τριετία, και επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έφθασε μόλις στο 0,8%. Δηλαδή χάθηκαν ακόμα 20 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης για το 2018 πέφτουν κάτω από το 2% .

Πριν δέκα μήνες ο κ Τσακαλώτος είχε κάνει την περίφημη δήλωση ότι «σε δύο χρόνια θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε». Αντ’ αυτού έχουμε κατάρρευση των επενδύσεων.

Οι αποσβέσεις είναι πια υψηλότερες από τις ακαθάριστες επενδύσεις. Έχουμε αποεπένδυση 7 δις ευρώ, 4% του ΑΕΠ.

Για όλα αυτά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησαν ενημέρωση, ούτε εξηγήσεις. Γιατί απλά εκείνο που τους νοιάζει, είναι η καρέκλα και ο μισθός και όχι τα σκληρά μέτρα, η προοπτική ανάπτυξης της χώρας και τα ψέματα πρωθυπουργού και υπουργών, δυστυχώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia