Απάντηση στο άρθρο του Ανδρέα Κολαΐτη
Γεράσιμος Θεοχαράτος- Κωνσταντίνος Θεοχαράτος: Οι ζωντανές αφηγήσεις δεν έχουν εισαγωγικά και σκιές
de Facto
26/07/2021 | 22:58

(Ένα αφήγημα για την προσβολή της τιμής και της υπόληψης ενός ανθρώπου που δεν του δόθηκε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.)

Την 24/6/2021 μια καθημερινή μας συνήθεια να διαβάζουμε τα νέα του πολυαγαπημένου μας τόπου , εξελίχθηκε σε αίσθημα πόνου, αδικίας και ατέρμονων σκέψεων για το πώς θα προστατέψουμε την τιμή και την υπόληψη ενός πατέρα.

Του πατέρα μας, που τύγχανε να είναι ο Ηρακλής Θεοχαράτος (Μπιλιμές). Ενός πατέρα που χαρακτηριζόταν από υψηλά ιδανικά , τον διέκρινε ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο του, η διάθεση του να ζητά συγγνώμη όταν έσφαλε , που προσφερόταν να βοηθήσει έστω και αν κανείς δεν το ζήταγε, που αγαπούσε τη ζωή και τα όντα της.

Δεδομένα τα παραπάνω, δεδομένο όμως και το ότι ο πατέρας μας δεν είναι εν ζωή να μιλήσει για να υπερασπιστεί έστω για ένα λεπτό τον εαυτό του. Να αντικρούσει την κατάφορη κατηγόρια, η οποία αποδόθηκε σε επτά λέξεις, μέσα σ’ένα αναγνωστικά εύπεπτο κατά τ’ άλλα αφήγημα.

Και ορθώς έγινε επιλογή του όρου αφήγηση, γιατί η αφήγηση μπορεί να εμπεριέχει στοιχεία φαντασίας , ισχυρισμούς ή σενάρια που αφορούν τη ζωή . Η αφήγηση έχει αλήθεια μόνο αν βγαίνει από το στόμα αυτού που την βίωσε, και ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται απ’ όλους τους εμπλεκόμενους. Αλλιώς καθίσταται αφηγηματική μυθοπλασία ή κατά το νόμο συκοφαντική δυσφήμιση.

Δυστυχώς, στην περίπτωσή μας ο αφηγητής Πέτρος Κολαϊτης και ο εμπλεκόμενος Ηρακλής Θεοχαράτος δεν θα έχουν ποτέ την δυνατότητα να αφηγηθούν, να επιβεβαιώσουν ή να διαφωνήσουν.

Συνεπώς, η σκέψη του να μαυρίζεις και να χαλκεύεις την τιμή και την υπόληψη ενός ανθρώπου, που δεν έχει καν το βασικό δικαίωμα να πει ενστικτωδώς απλά και μόνο με βροντερή φωνή δικαίου” όχι αυτό δεν έγινε ποτέ” και μέσα στην ασφάλεια του να μην είναι εν ζωή ο αφηγητής να βροντοφωνάξει και αυτός την αλήθεια του, για να σε διαψεύσει ή να σε επιβεβαιώσει , μας οδήγησε σε ιδιότυπους νοητικούς δρασκελισμούς και σκέψεις.

Σκέψεις αρχικά για το ποιο είναι το βαθύ κίνητρο αυτής της ενέργειας, αλλά τελικά στη σκέψη να μετατρέψουμε αυτή τη στεναχώρια που βιώνουμε σε συμπόνοια και συγχώρεση , όπως με ανωτερότητα θα έπραττε ο πατέρα μας, λέγοντας μας ”οι πράξεις μας μας ακολουθούν , καθορίζουν την πορεία της ζωής μας, συνεπώς το κακό φέρνει μόνο κακό και το καλό μόνο καλό”

…Ένας ολοκληρωμένος και γεμάτη αγάπη άνθρωπος , όπως όλοι οι δικοί του άνθρωποι γνωρίζαμε ότι ήταν, δεν θα προέβαινε στην αδίκως αποδιδόμενη σε αυτόν ενέργεια όπως διατυπώθηκε στο από 24/6/2021 δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ekefalonia.gr…

Αν και εμείς συγχωρούμε αλλά ”scripta manent”…το μόνο που μπορούμε να αξιώσουμε για την τιμή του αγαπημένου μας πατέρα είναι να χαρακτηρίσουμε το κείμενο που δημοσιεύτηκε την 24/6/2021 στην ιστοσελίδα ekefalonia.gr εξόφθαλμα συκοφαντικό, αναληθές και αναιτιολόγητο ως προς τα κίνητρα του, και να ζητήσουμε την άμεση, ρητή και κατηγορηματική ανάκληση του περιεχομένου του, με δημοσίευση της σχετική δήλωσης στην εν λόγω ιστοσελίδα για την αποκατάσταση της αλήθειας και του κύρους της προσωπικότητας του πολυαγαπημένου μας πατέρα.

Με εκτίμηση

Οι γιοι του

Γεράσιμος Θεοχαράτος – Κωνσταντίνος Θεοχαράτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ