Φορέας πολιτισμού
Γεράσιμος Ανδρέατος και Βασίλης Λέκκας για το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη
 Ομογένεια
23/02/2020 | 15:55

Γεράσιμος Ανδρέατος

Γνώρισα το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού το 2015 όταν, κατόπιν πρόσκλησής του, επισκεφτήκαμε τη Νέα Υόρκη με τον Βασίλη Λέκκα, την Γιώτα Νέγκα και την Αννα Λινάρδου για να συμμετάσχουμε στο αφιέρωμα του ΚΕΠ στον Μίκη Θεοδωράκη.

Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετούς συμπατριώτες μου. Τον Ηρακλή Κρεμμύδα, πρόεδρο του ΚΕΠ, κι οι δυο μας από την Κεφαλονιά και καλοί φίλοι πλέον, την Καλλιόπη, την Ελευθερία, τον Γιώργο και πολλούς άλλους που μας αγκάλιασαν με τη ζεστασιά και τη φιλοξενία τους.

Την επόμενη χρονιά ήμουν πάλι προσκεκλημένος του ΚΕΠ μαζί με την Γιώτα Νέγκα για να τιμήσουμε τη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη. Μαζί μας ήταν και η σύζυγός του Βάσω.

Εντυπωσιάστηκα από τον άρτιο τρόπο που το ΚΕΠ διοργάνωσε αυτές τις εκδηλώσεις. Τιμώντας τον τίτλο του ονόματός του, παρουσιάζει καλλιτέχνες που έχουν υπηρετήσει και αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό και σύγχρονους επίσης που έχουν πολλά ακόμη να δώσουν.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του Ελληνισμού!

Τελος, υποδειγματική θεωρώ την αγάπη και τη συνεργασία μεταξύ των μελών του Κέντρου. Τους ευχαριστώ όλους θερμά και θεωρώ μεγάλη μου τιμή τη συνεργασία μας!

Ο Βασίλης Λέκκας για το ΚΕΠ

Εύχομαι στο ΚΕΠ να συνεχίζει την προσφορά του στον πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία στον Ελληνισμό και όχι μόνο, να κρατά τους δεσμούς με την Πατρίδα σε όλο και δυσκολότερες συνθήκες. Στο πέρασμα των 45 ετών από την ίδρυσή του, απεδείχθη η αναγκαιότητά του να υπάρχει προσφέροντας ένα τεράστιο κοινωνικό πλούτο, να γίνεται πυρήνας πολιτισμού και στις νεότερες γενιές. Είχα την τιμή να πραγματοποιήσω μουσικές εκδηλώσεις και διαπίστωσα το σημαντικό ρόλο που έχουν, αλλά και την ανάγκη όσων στηρίζουν το ΚΕΠ.

Πάντα ΟΡΘΙΟΙ

Πηγή: 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer