Ας το κάνουμε όπως η Καλαμάτα
Γεωργακάτος: Να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία ενός μουσικού εκπαιδευτικού θεσμού
Πολιτισμός
03/01/2019 | 17:09

Επανέρχομαι και πάλι για τη δημιουργία ενός μουσικού εκπαιδευτικού θεσμού. Το 1985  ο Δήμος Καλαμάτας ιδρύει ωδείο, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Το 1993 οι Καλαματιανοί ζήτησαν και πήραν έγκριση για τη λειτουργία Μουσικού Σχολείου στην πόλη τους. Στην πορεία όλων αυτών των χρόνων πολλά, μεγάλα και μικρά, πάντα  αξιόλογα πολιτιστικά γεγονότα προερχόμενα από ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στην πόλη, πραγματοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της ύπαρξης αυτών των δυο εκπαιδευτικών μουσικών θεσμών.
Αποτέλεσμα; Σήμερα η Καλαμάτα ζει την ιστορική στιγμή να απολαμβάνει τη γέννηση της δικής της  Συμφωνικής ορχήστρας.
33 χρόνια  λειτουργίας Δημοτικού Ωδείου και 25 χρόνια λειτουργίας Μουσικού Σχολείου έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.
Επένδυση στη Μουσική δραστηριότητα και απολαμβάνουν τα αποτελέσματα τώρα.. (Ίδου το αποτέλεσμα).

Πάλι τα ίδια και τα ίδια θα ξαναπώ, ας γίνω βαρετός, ας γίνω γραφικός δεν με πειράζει.

Ας αποδείξουμε επιτέλους ότι όλες οι θεωρίες μας περί της μεγάλης Μουσικής ευημερίας του τόπου, μας ενδιαφέρουν ως κοινωνία να γίνουν και πράξη.  Ας παραδειγματιστούμε έστω κι αργά. Ας κάνουμε κάτι. Το ελάχιστο. Αλλά ας το κάνουμε.
Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και θεωρώ ότι οι υποψήφιοι πρέπει να βάλουν στους σχεδιασμούς τους και αυτό το θέμα.
Όχι άλλες ανακοινώσεις του στυλ: ”έγιναν προτάσεις, κάναμε αιτήσεις, προσπαθήσαμε  αλλά μας είπαν από το Υπουργείο και άλλα τέτοια. Το ερώτημα είναι το εξής: ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ; ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
Δεν πρόκειται για κάτι τόσο αδύνατο, δεν πρόκειται για δημιουργία διαστημικής βάσης της ΝΑΣΑ  στο γύρο του Κουτάβου. Μιλάμε για κάτι πιο απλό που το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και να μπει σε κάποια προτεραιότητα. Δεν λέω να μπει πάνω από θέματα ζωτικής σημασίας όπως Υγείας κλπ, αλλά στα πολιτιστικά πρέπει να μπει ψηλά.
Πιο ψηλά από την οργάνωση εκδηλώσεων με καλλιτέχνες εκτός νησιού.
Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες, υποψήφιοι για διεκδίκηση θέσεων σε δημοτικούς θεσμούς περιμένουμε τις ανακοινώσεις σας για τον τρόπο επίτευξης αυτών των στόχων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 
Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ