Fruit punch πεπόνι
Life
11/07/2021 | 17:49

Συστατικά

  • 1,5 κιλό πεπόνι, (1 πεπόνι)
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • χυμό πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 200 γρ. σόδα

Για το σερβίρισμα

  • πάγο, τριμμένο
  • φύλλα δυόσμου
  • 10 κεράσια
  • φέτες πορτοκάλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στερεώνουμε το πεπόνι στον πάγκο εργασίας οριζόντια, κόβουμε το καπάκι του, και το αφαιρούμε.
  • Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για παριζιέν, αφαιρούμε 15 μπαλίτσες πεπονιού, και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μην οξειδωθούν.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι και την υπόλοιπη ψίχα του πεπονιού μέχρι να φτάσουμε στο πιο λευκό μέρος του, κρατώντας 1-2 εκ. από τα τοιχώματα.
  • Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια την ψίχα του πεπονιού μέχρι να γίνει χυμός.
  • Περνάμε τον χυμό από ένα σουρωτήρι και τον μεταφέρουμε σε μια κανάτα.
  • Σουρώνουμε -αν θέλουμε- τον χυμό πορτοκαλιού και τον μεταφέρουμε στην κανάτα με τον χυμό πεπονιού.
  • Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και γεμίζουμε με το μείγμα της κανάτας το πεπόνι, προσθέτοντας στο τέλος και τα παριζιέν πεπονιού.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο πάγο, φύλλα δυόσμου, κεράσια, φέτες πορτοκαλιού και διακοσμούμε, προαιρετικά, με ομπρελίτσες.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αλκοόλ της αρεσκείας σας.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ