Fruit punch πεπόνι
Life
11/07/2021 | 17:49
Συστατικά
- 1,5 κιλό πεπόνι, (1 πεπόνι)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- χυμό πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 200 γρ. σόδα
Για το σερβίρισμα
- πάγο, τριμμένο
- φύλλα δυόσμου
- 10 κεράσια
- φέτες πορτοκάλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στερεώνουμε το πεπόνι στον πάγκο εργασίας οριζόντια, κόβουμε το καπάκι του, και το αφαιρούμε.
- Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για παριζιέν, αφαιρούμε 15 μπαλίτσες πεπονιού, και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μην οξειδωθούν.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι και την υπόλοιπη ψίχα του πεπονιού μέχρι να φτάσουμε στο πιο λευκό μέρος του, κρατώντας 1-2 εκ. από τα τοιχώματα.
- Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια την ψίχα του πεπονιού μέχρι να γίνει χυμός.
- Περνάμε τον χυμό από ένα σουρωτήρι και τον μεταφέρουμε σε μια κανάτα.
- Σουρώνουμε -αν θέλουμε- τον χυμό πορτοκαλιού και τον μεταφέρουμε στην κανάτα με τον χυμό πεπονιού.
- Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και γεμίζουμε με το μείγμα της κανάτας το πεπόνι, προσθέτοντας στο τέλος και τα παριζιέν πεπονιού.
- Σερβίρουμε με τριμμένο πάγο, φύλλα δυόσμου, κεράσια, φέτες πορτοκαλιού και διακοσμούμε, προαιρετικά, με ομπρελίτσες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:49