Στο «γαλάζιο» στρατηγείο εντείνονται οι ζυμώσεις
«Φρέσκο αίμα» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ψάχνει ο Μητσοτάκης –Ποια ονόματα ακούγονται για την Κεφαλονιά
10/09/2017 | 18:01

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει πυρετωδώς την παρουσία του στη ∆ΕΘ, την οποία η Πειραιώς φιλοδοξεί να καταστήσει σημείο αναφοράς για την επιστροφή της Ν.∆. στην εξουσία, στο «γαλάζιο» στρατηγείο εντείνονται οι ζυμώσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόμενων εθνικών εκλογών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τους παλαιοτέρους, αλλά και αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα στελέχη αναφορικά µε την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόµµατος όχι µόνο παραµένει ζωντανό, αλλά και αυξάνεται συνεχώς µε γεωµετρική πρόοδο.

Έτσι διαμορφώνεται ένα άκρως ενδιαφέρον «µωσαϊκό» πιθανών υποψήφιων βουλευτών, δεδοµένης και της εξαγγελίας Μητσοτάκη για τη συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων στην ιστορία του κόµµατος και της διαδικασίας επιλογής που «τρέχει» ήδη µέσω του Μητρώου Στελεχών.

Ως εκ τούτου, πλέον, η προσοχή εστιάζεται στις… παρθενικές παρουσίες στη µάχη της κάλπης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Φουσκίδη, για το νομό Κεφαλονιάς ακούγονται έντονα τα ονόματα των:

Γιώργος Κοκκόλης

Ο Γιώργος έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και London School of Economics and Political Science. Από τα 26 του πέτυχε να είναι ο νεότερος αντιδήμαρχος στην Ελλάδα, ενώ στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ πέτυχε να εκλεγεί 5ος στην Πολιτική Επιτροπή.

 

Παναγής (Νότης) Μαρκάτος

Ο Παναγής Μαρκάτος στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές υπέγραψε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη. Έχεις σπουδές στην ΑΣΟΕ και ένα πλούσιο βιογραφικό στον επαγγελματικό τραπεζικό κλάδο. Έχει διατελέσει Νομάρχης Ζακύνθου και Αργολίδας (την περίοδο 1990 -93), ενώ κατέχει την θέση του Περιφερειακού Διευθυντή της ΝΔ στα Ιόνια νησιά αυτή την περίοδο.

 

Γεράσιμος Ιλινόιου – Τσουρούφλης

Από τα νεότερα κομματικά στελέχη της ΝΔ στη Κεφαλονιά. Με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Μεταπτυχιακό στη Διακυβέρνηση, υποψήφιος Διδάκτωρ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμβούλων Πολιτικής Επικοινωνίας. Ο Γεράσιμος ήταν ο νεότερος που είχε αναλάβει εκπρόσωπος της ΝΕΦΕ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε νομό της χώρας.

Βαγγέλης Λουκέρης

Από τα πιο έμπειρα στελέχη της τοπικής ΝΔ στη Κεφαλονιά. Ήταν ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης (ΝΟΔΕ) στη Κεφαλονιά. Έχει σπουδές στα οικονομικά και διατηρεί μεγάλο λογιστικό γραφείο στο Ληξούρι.

 

Μαρία Ξυτάκη

Η Μαρία Ξυτάκη είναι από την Πύλαρο της Κεφαλονιάς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc in New Media, Information and Society από το London School of Economics and Political Science και πτυχιούχος Ψυχολογίας του Deree College.

Είναι συντονίστρια Ομάδων Εργασίας στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ, με προυπηρεσία στον τραπεζικό κλάδο, τον κλάδο του λιανεμπορίου και των online υπηρεσιών μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες. Από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Μάρτιο 2016 ήταν η εκλεγμένη Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics.