Φώτης Αυγουστάτος: Η υπεργηραιά ήπειρος
Κοινωνία
30/01/2021 | 15:38

Σημάδια βαθέως και ασθενικού γήρατος εμφανίζει η άλλοτε κραταιά γηραιά ήπειρος. Η πανδημία ,όπως όλους τους υπέργηρους, την γονάτισε σε βαθμό που η επιβίωση της, όπως τουλάχιστον την ξέραμε, φαντάζει αβέβαιη και θολή.

Την ίδια ώρα που η Αυστραλία είναι COVID free , η αχανης Κίνα βρίσκεται σχεδόν σε κανονικούς οικονομικούς και κοινωνικούς ρυθμούς , η Ρωσία ακολουθώντας το δικό της μοντέλο βαδίζει σταθερά προς την έξοδο , η Ευρώπη συνεχίζει να υποφέρει αλλά και να πελαγοδρομεί.

Απανωτά lockdown,υγιεινομικες αλχημείες, κανένα ενιαίο διακρατικό πλάνο σχεδιασμού , σύνορα να ανοιγοκλείνουν αδιευκρίνιστα , οι οικονομίες να βυθίζονται, και ακόμη και το φως που άρχισε να φαίνεται με τα εμβόλια , ακόμη κι αυτό θόλωσε με τις περίεργες συμφωνίες , τις αντεγκλήσεις , το ανοργάνωτο όπως αποδεικνύεται ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πρόγραμμα και τόσα άλλα.

Πώς ο κακόμοιρος ευρωπαίος που είχε μάθει αλλιώς να μπορέσει τώρα να συνταχθεί με αυτό το αλαλούμ; Πώς να μην αμφισβητεί τα πάντα; Πώς να πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο και δεν λειτουργούν όλα στην τύχη ;Πώς να δει αισιόδοξα την επόμενη μέρα όταν συναντά καθημερινά κινήσεις πανικού και μικροπολιτικής;

Η Ευρώπη βρίσκεται αναμφισβήτητα μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στη δυσκολότερη στιγμή της. Καλείται να βρει τα πατήματα της για να σταθεί όρθια την επόμενη μέρα.

Δυστυχώς οι μέχρι τώρα χειρισμοί της σε όλα τα επίπεδα δείχνουν αμηχανία, αργά αντανακλαστικά και αδυναμία να ξεφύγει από την εσωστρέφεια της και την χρόνια παθογένεια που κάποιες συνιστώσες της κουβαλούν.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός κάτω από την πίεση της πανδημίας δείχνει έντονα γερασμένος και τα ζωτικά του όργανα που θα έπρεπε να τον κρατήσουν όρθιο ,λαθροβιούν ασθμαίνοντας.

Η επόμενη μέρα που θα δείξει τα νέα δεδομένα για την υγεία της Ευρώπης όπως την ξέραμε, είναι κοντά.

Καλό είναι και κρίνοντας και τα του οίκου μας, να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανές εκπλήξεις …

Φώτης Αυγουστάτος

Μαιευτήρας Γυναικολόγος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer