Φωτιές ανάβει στην Κέρκυρα, απών στην Κεφαλονιά ο Παρίσης -Σε αναταραχή η «Ισχυρή Κεφαλονιά»
Αυτοδιοίκηση
23/11/2021 | 13:40

Σε αναβρασμό βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό στην Κέρκυρα, μετά τη διαρροή σεναρίων για ενδεχόμενη σύμπραξη του προέδρου της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρου Παρίση και του Ιωάννη Τρεπεκλή με στόχο την κάθοδο στις εκλογές για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Πληροφορίες θέλουν την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις ως άνω φήμες, ενώ οι «σκανταλιές» του προέδρου της ΠΕΔ φαίνεται πως έχουν φτάσει μέχρι το Μαξίμου.

Σε αναταραχή η «Ισχυρή Κεφαλονιά»

Την ίδια ώρα αναταραχή προκάλεσε δημοσίευμα του γνωστού δημοσιογράφου Σάκη Βούτου, το οποίο ήθελε τον Αλέξανδρο Παρίση να αποχωρεί και να παραδίδει το ” δαχτυλίδι” της διαδοχής στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Γιάννη Λυκούδη.
Οι “πρωταγωνιστές” του δημοσιεύματος μπορεί να προέβησαν σε διαψεύσεις, όμως, όπως έχει αποδειχθεί, όταν ο Σάκης Βούτος γράφει κάτι, δεν το κάνει ούτε τυχαία, ούτε επιπόλαια.
Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές πως η πάλαι ποτέ Ισχυρή παράταξη του νησιού μας, διανύει μια περίοδο εσωτερικής αναταραχής και παλινωδιών.
Από την μία πλευρά οι, όψιμες πλην όμως άστοχες, αντιπολιτευτικές κορώνες και από την άλλη η απουσία Παρίση και της πλειονότητας των συμβούλων της παράταξης από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου δημιουργούν μία εικόνα διάλυσης.
Όπως μας είπε, χαρακτηριστικά, στέλεχος της Ισχυρής Κεφαλονιάς, η παράταξη μοιάζει με πλοίο του οποίου ο καπετάνιος έχει χάσει την πυξίδα.
Υπάρχουν, ωστόσο και εκείνοι που αναρωτιούνται, μήπως όλες αυτές οι κινήσεις, οι φήμες, και τα δημοσιεύματα αποτελούν προεόρτια για την δημιουργία κάτι καινούργιου ή αν αντίθετα αποτελούν επιθανάτιο ρόγχο για μία παράταξη που επί 9 συναπτά έτη διοίκησε το νησί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προσεχές διάστημα θα δοθεί η απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ