Γράφει ο Γαβριήλ Μανωλάτος
Φεστιβάλ Σαρίστα: Παλιά Βλαχάτα και αναιδείς
Πολιτισμός
01/08/2019 | 08:39

Στις 2,3 και 4 Αυγούστου πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, το τριήμερο φεστιβάλ ΣΑΡΙΣΤΡΑ στα ερείπια του παλιού χωριού Βλαχάτα Σάμης.

Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται και πραγματοποιείται από μη κερδοσκοπική οργάνωση με τη συμπαράσταση πλήθους ντόπιων συμπολιτών και τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε δημόσιο χώρο.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα καλλιτεχνικά γεγονότα των καλοκαιρινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Κεφαλλονιάς και πλήθος κόσμου από όλα μέρη του Νησιού μας το παρακολουθούν κάθε χρόνο.

 

Σφάλουν οι διοργανωτές αν νομίζουν ότι τα αγγλικά ή τα «γκρίκλις» θα προσελκύσουν επισκέπτες.

Τα πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Κατά την περσινή περίοδο, για το ίδιο θέμα, είχα προτείνει στους διοργανωτές ότι αν μπορούσαν να παρουσιάσουν έστω και 10 ξένους τουρίστες οι οποίοι επισκέφτηκαν το φεστιβάλ επει δή είδαν τις αγγελίες στα αγγλικά θα χορηγούσα 10.000,00 ευρώ για τη νέα διοργάνωση του φεστιβάλ. Δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν αυτούς τους 10 που πρότεινα.

Όμως ας γίνονται οι αγγελίες και στα αγγλικά. Δεν υπάρχει αντίρρηση.

ΌΧΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Αυτό αποτελεί περιφρόνηση και απαξίωση της γλώσσας μας η οποία πραγματικά απειλείται από γενικευμένη παρακμή και καθολική υπονόμευση και φτωχοποίηση.

Ας μη περιφρονούμε ούτε να απαξιώνουμε τη γλώσσα μας προς όφελος της γλώσσας της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης. Η άλωση των λαών παίρνει πολλές μορφές…

Θα πρέπει να είναι κάποιος βαθειά αναιδής για να απαξιώνει τη γλώσσα του σε τέτοιο βαθμό.

Η κεντρική αφίσα αναγγελίας του φεστιβάλ αποτελεί προσβολή απογοήτευση και θλίψη για τους κατοίκους των χωριών της Σάμης και της Κεφαλλονιάς οι οποίοι με ενθουσιασμό υποστηρίζουν το φεστιβάλ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer