Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης
Με επιτυχία άνοιξε η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με την περιφέρεια Ιονίων νήσων και τον Δήμο Ληξουρίου μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.
Στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ ο γνωστός σεφ Γιάννης Μάργαρης μαγείρεψε εξαιρετικά πιάτα με ντόπια υλικά, αναδεικνύοντας υλικά και γεύσεις της Κεφαλλονίτικης γης. Παράλληλα οι παρουσιάστριες της εκδήλωσης Βάνια Σαμόλη και Ελένη Λουκέρη μίλησαν για τα τοπικά μας προϊόντα και κρασιά που έχουνε μαγέψει τους ουρανίσκους επισκεπτών από όλο τον κόσμο, βοηθώντας παράλληλα τους σεφ στο έργο τους.
Η συνέχεια θα δοθεί αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου και πάλι στο Ληξούρι που εκτός από την παρουσίαση εξαιρετικών πιάτων η αυλαία θα πέσει με την συναυλία της Μαλού.
Το πλούσιο φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι της Αντριάνας Καραντινού.