Expotrof 2018: Οι Κεφαλλονίτισσες μπροστά… στην γαστρονομία και τον τουρισμό! [εικόνες]
Οικολογία
30/01/2018 | 17:15

Με επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς στα πλαίσια έκθεσης Expotrof 2018 συναντήθηκε η δημοσιογράφος Ελένη Βαλλιανάτου.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ο,τι στο περίπτερο της Κεφαλονιάς στην πλειοψηφία  ήταν γυναίκες και αναφέρθηκαν οχι τόσο στις δυσκολίες που  αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να υλοποιήσουν την επιχειρηματική ιδέα τους  όσο στις

δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε ο εν δυνάμει αγοραστής να έλθει σε επαφή με το προϊόν  να το γνωρίσει.

“Ένα site πρέπει να επιμεληθεί το Επιμελητήριο ,να μπορούμε να διαφημίζουμε τα προϊόντα μας περιμένουμε   να μας ανοίξει την πόρτα ο κ Σπαθής  πρέπει να ενωθούμε οι Κεφαλονίτες  οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν τον τόπο είπε η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Εν Κεφαλληνία και πρόσφερε στους επισκέπτες της έκθεσης να δοκιμάσουν τις νέες της βιολογικές μαρμελάδες .

Επιθυμούμε να προσφέρουμε γνήσιες αυθεντικές εμπειρίες, περνώντας οι ίδιοι καλά και κάνοντας αυτό που τους αρέσει με πολύ αγάπη και μεράκι δημιουργήσαμε έναν   ξεχωριστό χώρο που αξίζει να επισκεφτεί ο επισκέπτης!

Πρωταγωνιστικό ρόλο  στο σταντ της είχε και η χρυσή ρομπόλα .”Παρόλο που η ρομπόλα δεν έχει εξωτερικούς πωλητές πάει καλά ειδικότερα  στην Θεσσαλονίκη ενώ δεν έδειξε ενθουσιασμένος  με την Κινέζικη αγορά η αλήθεια είναι ο,τι   θέλουν να αγοράζουν φθηνά το κρασί μας” είπε ο Γεν. Γραμματέας του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας κ. Φώτη Χαλιώτης
Οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις διάφορες ποικιλίες του διάσημου κρασιού  και να πληροφορηθούν για τους καλύτερους συνδυασμούς γεύσεων, τον τρόπο παραγωγής του κρασιού κλπ.

Ομως οι Κεφαλονίτες ξεφεύγουν από την καθιερωμένη μάντολα και ρομπόλα και προτείνουν και άλλα προϊόντα όπως το τυποποιημένο λάδι Γέννημα ζωής .

“Τα τελευταία δυο χρόνια κάτι γίνεται  μας βοηθά  η Περιφέρεια …είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γέννημα ζωής κ Έρτσος με καταγωγή από το Ληξούρι  και παρουσίασε  το καινούργιο ελαιόλαδο του μιλώντας για την ιδέα του να δημιουργήσει μικρές συσκευασίες -μερίδες για το ελαιόλαδο “πλέον θα απαγορεύεται το χύμα ελαιόλαδο πάνω  στα τραπέζια των εστιατορίων οπότε βρήκα μια ιδέα για να προτείνω στους επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς”.

“Για το λάδι της μίλησε και η ιδιοκτήτρια της Forest Farms. Η εταιρεία μας ιδρύθηκε αρχές καλοκαιριού 2015 στην περιοχή Πεsσσάδα της Νότιας Κεφαλονιάς
Η πρώτη οργανωμένη συγκομιδή & παραγωγή έγινε το φθινόπωρο του ίδιου έτους και την άνοιξη του 2016 ξεκίνησε η διάθεση του.
Τα προϊόντα μας έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και έχουν λάβει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την γεύση και την ποιοτική τους εικόνα, δήλωσε, μου το ζητούν ακόμη και στα φαρμακεία!

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε: «Συνεχίζοντας ακάθεκτα και με απόλυτη συνέπεια τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, για την καλύτερη προώθηση και προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης, συμμετείχαμε και φέτος στην 5η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια και τις γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις. Στις επιδιώξεις μας είναι, η ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων και η στήριξη των παραγωγών μας.

Από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια, ξεκινήσαμε μία βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στο Ιόνιο, που αποτελεί βασικό οικονομικό «πνεύμονα» του τόπου μας. Το «Ιόνιο προϊόν» σύντομα θα  αποκτήσει τη δική του ταυτότητα γνησιότητας, εγχείρημα το οποίο θα επιτύχουμε άμεσα σε συνεργασία και με το ΤΕΙ Ιονίων νήσων, ενώ παράλληλα στηρίζουμε και προωθούμε  το θεσμό της “Τράπεζας Σπόρων”. Συνδέουμε την τοπική παραγωγή με την οικονομία, εξασφαλίζοντας σταθερή ανάγκη παραγωγής προϊόντων.

Παρών στην έκθεση ήταν και  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενόύς Τομέα ΠΙΝ Γιάννης Φοντάνας, ο περιφερειακός σύμβουλος Τζώρτζης Συγούρος, o Γ.Γ. του Συνεταιρισμού Φώτης Χαλιώτης, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης και η Γ.Γ. της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Άννα Αλεξανδράτου.

Τη σοβαρότητα ενός φορέα που βάζει «μπέτη» για τις επιχειρήσεις –  που συμβουλεύει την Πολιτεία ως ο θεσμοθετημένος πραγματικός εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας στο νομό χρειάζεται η Κεφαλονιά.

Πολλές φορές οι επιλογές των εκάστοτε διοικήσεων κινήθηκαν με γνώμονα διαφορετικό από το συμφέρων των επιχειρήσεων μελών τους.

Γιατί τα επιμελητήρια πρέπει να ακολουθούν ίδιες λογικές όπως εδώ και τόσα χρόνια; Γιατί να μην προσαρμοστούν σε μια νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα, και γιατί στο κάτω – κάτω να μην διοικούνται με όρους επιχειρηματικούς – με τη φιλοσοφία που διοικούνται οι επιχειρήσεις μέλη τους;

–Το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια πρέπει να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες στους νέους επιχειρηματίες  κ.α να έχουν ένα βήμα και ισότητα λόγου, παρέχοντάς τους το δικαίωμα της δημόσιας ομιλίας ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν με τις προτάσεις και τις νέες αγάπη.

?

?

?

?

?

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer