Ευλογιά των πιθήκων: Σε συναγερμό η Ελλάδα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Κεφαλονιά -Εδώ και δύο ημέρες είχε συμπτώματα
Υγεία
22/05/2022 | 13:35

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, μετά την εμφάνιση του πρώτου ύποπτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βρετανό, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα με C-130 από την Κεφαλλονιά, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ειδικό θάλαμο στο Αττικό νοσοκομείο.
Η ευλογιά των πιθήκων είναι ο νέος φόβος που κυριεύει ολόκληρο τον πλανήτη, πάνω που πήγε να «ανασάνει» από την πανδημία του κορωνοϊού.

Έφτασε η ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα;

Το απόγευμα του Σαββάτου, καταγράφηκε και στην Ελλάδα, το πρώτο ύποπτο κρούσμα. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών που έκαναν διακοπές στην Κεφαλλονιά.

Ο 29χρονος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, τα γνωστά εξανθήματα που εμφανίζουν όσοι έχουν την ευλογιά των πιθήκων, και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλλονιάς, που αξιολόγησαν το περιστατικό, το χαρακτηρίζουν ως ύποπτο για ευλογιά των πιθήκων.

Μέσα σε ειδική κάψουλα η μεταφορά του ύποπτου κρούσματος από το αεροδρόμιο “Άννα Πολλάτου”

Με αεροσκάφος C-130 μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο ο 29χρονος Βρετανός. Κατά τη μεταφορά του, ήταν σε ειδική κάψουλα, ενώ και στο νοσοκομείο παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τρεις η ώρα τα ξημερώματα έφτασαν στο Αττικό νοσοκομείο. Ο 29χρονος νοσηλεύεται στη μονάδα λοιμώξεων, ενώ η γυναίκα που χαρακτηρίζεται ως στενή επαφή ύποπτου κρούσματος νοσηλεύεται στην κλινική κορωνοϊού, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το MEGA.

Σε «κόκκινο» συναγερμό οι υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση του ύποπτου κρούσματος

Τη Δευτέρα αναμένονται από τα ειδικά πιστοποιημένα εργαστήρια του ΕΟΔΥ τα τελικά αποτελέσματα και για τους δύο, τα οποία θα επιβεβαιώσουν ή όχι, την παρουσία του ιού στην Ελλάδα.

Την επιστημονική επίβλεψη και τη θεραπεία τόσο του 29χρονου, όσο και της συντρόφου του, ανέλαβε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας –Λοιμώξεων Αναστασία Αντωνιάδου.

Από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί με τον ιό χρειάζεται να περάσουν από 5 έως 21 μέρες για να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Μολύνσεις έχουν εντοπιστεί σε πάνω από 10 χώρες, με τα περιστατικά να ξεπερνούν συνολικά, ανά τον κόσμο, τα 100.

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο ο 29χρονος, όσο και η σύντροφός του, είναι πολύ καλά στην υγεία τους, με την κοπέλα να είναι ασυμπωματική.

Τα δείγματά τους έχουν σταλεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Ο 29χρονος εμφάνιζε εδώ και δύο ημέρες συμπτώματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia