Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News
Ευλογία ή κατάρα;
Πολιτική
28/05/2018 | 09:52

Του Παύλου Παπαδάτου

Πριν χρόνια,η κύρια Βάσω Παπανδρέου, ως υπουργός, είχε δημιουργήσει έναν νόμο βάσειτου οποίου ήσουν υποχρεωμένος όταν ανήγειρες μία πολυκατοικία να κάνεις και τις αντίστοιχες θέσεις πάρκινγκ. Είχες όμως την εναλλακτική λύση να μην κάνεις θέσεις πάρκινγκ και να πληρώσεις ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο δημόσιο. Τα χρήματα αυτάπήγαιναν σε ειδικό ταμείο του δημοσίου για την ανέγερση δημόσιων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων. Ωςγνωστό, ουδέποτε το δημόσιο έκανε έστω και μία τέτοια θέση.

Την ίδια εποχή άνοιξε και ένας ειδικός λογαριασμός του δημοσίου στον οποίο κατέληγε έναειδικό τέλος –φόρος- που πλήρωνε ο καταναλωτής μόλις έβαζε βενζίνη ή πετρέλαιο στοαυτοκίνητό του,με αντικειμενικό σκοπό να πριμοδοτείται το κόστος μεταφοράς τωνκαυσίμων στα νησιά ώστε να υπάρχει μία ισορροπία στην τιμή πώλησής τους σε όλη τηχώρα.Το τέλος φυσικά εξακολουθεί να εισπράττεται αλλά ποτέ δεν αποδίδεται. Έτσι,σεκάποια νησιά με τη συνδρομή και της αισχροκέρδειας, η βενζίνη «μύρισε» τα 2 ευρώ τολίτρο. 52 λεπτά στα διυλιστήρια, 2 ευρώ στον καταναλωτή. Δηλαδή φορολογικό καπέλο300% ώστε ο κύριος Τσίπρας να υπερηφανεύεται ότι έπεισε την τρόικα για κάθε άτομο πουεγκαταλείπει το δημόσιο να προσλαμβάνεται άμεσα ένα άλλο, προκειμένου να ενισχυθεί έτιπερεταίρω η απροκάλυπτη εξουσιομανία των εκπροσώπων του δημοσίου.

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο εμπιστεύονται οι επενδυτές και θέλει να μετατρέψειτο δημόσιο σε παραγωγική μηχανή από αντιδραστική μηχανή που είναι σήμερα,σύμφωνα μετον κύριο Τσίπρα δεν έχει κοινωνικό προφίλ!

40%είναι η ανεργία στην Ήπειρο και ενώ η άντληση πετρελαίου στο Ιόνιο βαίνει καλώς – από την οποία θα ωφεληθεί σημαντικά και η Ήπειρος – βγαίνουν στις τηλεοράσεις κάτιαπίθανοι αυτοαποκαλούμενοι περιβαλλοντολόγοι ενάντια σε αυτή την εθνική προσπάθεια, προκειμένου λένε να σώσουν το περιβάλλον,αλλά φυσικά εννοούν να διατηρήσουντηνανεργία και την ασημαντότητά τους στο ύψος τους.

Είμαι σίγουρος ότι ο Θεός μάς χάρισε μία υπέροχη και ευλογημένη χώρα. Είμαι όμως εξ ίσουσίγουρος ότι κάποιος μας καταράστηκε και δημιουργεί συνεχώς αγέλες αποτελούμενες απόδιάφορους ετερόκλητους αντιδραστικούς τύπους που έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Ναμην γίνει τίποτε σε τούτη την υποτιθέμενη ευλογημένη χώρα.

Σημείωση

Αν τελικά το ΔΝΤ συνεχίσει να συμμετέχει στην ελληνική προσπάθεια, είμαι σίγουρος ότι οιοίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν άμεσα στην αναβάθμιση της χώρας σε ΒΒ-και πιθανόναρκετά σύντομα σε ΒΒΒ – οπότε και τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν επενδυτικά. Αν γίνει αυτό, ίσως τότε αρχίσω να γίνομαι και εγώ αισιόδοξος, όπως είναι μόνο το 9% των Ελλήνων αυτή τη στιγμή.Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει και αλλαγή κυβέρνησης.

*Το άρθρο του Παύλου Παπαδάτου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia