Απίστευτα σκηνικά από μειοψηφίες
Έβγαλαν το άχτι τους οι συλλογικότητες της αριστεράς -Μετέτρεψαν σε “γήπεδο” την συνέντευξη τύπου της ΕΛΠΕ [εικόνες +βίντεο]
Κοινωνία
22/11/2018 | 19:18
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια για την περιοχή της Κεφαλονιάς μάλλον δεν έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την μεσημεριανή τους συνέντευξη τύπου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, αφού η υποδοχή που τους επεφύλαξαν συλλογικότητες, ὀπως η ΕΛΜΕΚΙ, ο σύλλογος διδασκόντων της πρωτοβάθμιας εκπαἰδευσης και άλλοι, ήταν ιδιαίτερα “θερμή” , με φωνές, χειρονομίες και δηλώσεις σχεδόν εμπρηστικές εκτός και εντός μικροφώνου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης δεν μπόρεσαν να τους σταματήσουν με τον Δήμαρχο να υψώνει τη φωνή για να μπορέσει να μιλήσει και τον κ. Γαλιατσάτο να προτιμά τη σιωπή.
Πάντως, όταν η … παράσταση τελείωσε ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε οτι είναι τιμή για την αυτοδιοίκηση το γεγονός ότι οι περιβαλλοντικοί όροι για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο περιλαμβάνουν τις προτάσεις που έκαναν από κοινού Δήμος και Περιφέρεια. Συμπλήρωσε πως το υπουργείο δέχτηκε την πρόταση και είναι σε εξέλιξη η δημιουργία του περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου σε επίπεδο Περιφερειών με παρουσία ειδικών επιστημόνων. “Ως Περιφέρεια έχουμε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ και παρά τις οποίες διάφορες είναι μια συνεργασία φορέων που έχουν ίδιες αντιλήψεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής, γιατί η υπόθεση “προστασία” για εμάς είναι στην πρώτη γραμμή”  ανέφερε κλέινοντας ο κ. Γαλιατσάτος.
Ο εμπορικός διευθυντής της ΕΚΟ, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας ήταν αποστομωτικός στην έναρξη της ομιλίας του, θέλοντας να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τα όσα έγιναν στην αρχή της συνέντευξης τύπου. “Είμαι κι εγώ Έλληνας και αγαπώ αυτόν τον τόπο” είπε αρχικά και συμπλήρωσε πως το χειρότερο στη ζωή είναι η ημιμάθεια, για αυτό αν κάποιος δεν γνωρίζει κάτι καλυτερα να μη μιλά. 
“Ήρθαμε και σε αυτό το νησί να προσφέρουμε, περυσι τέτοια εποχή ήμασταν στη Ρόδο και προσφέραμε τόσο βοήθεια σε απομακρυσμένα σχολεία που είχαν ανάγκη

Είδε κανείς τρυπάνια στη Ρόδο; Η ΕΚΟ έχει προσφέρει πάνω από τρία εκατομμύρια λίτρα σε σχολεία και ιδρύματα. Πέρυσι βοηθήσαμε και τους Πρόσφυγες. Υπάρχει και η νέα γενιά και δεν μπορεί κανείς με τραμπουκισμούς να την οικειοποιείται και να λέει ότι είναι δίκη του” τόνισε φορτισμένος ο κ. Καραχάννας λέγοντας πως πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα μας και εξηγώντας πως η σημερινή συνέντευξη είχε σκοπό κυρίως ενημερωτικό, γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν για τα νέα δεδομένα στο ενεργειακό κομμάτι και να εκπαιδευτούν πως να μην σπαταλάνε ενέργεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ