Έτοιμος να διεκδικήσει ξανά την Περιφέρεια ο Σπύρος Σπύρου
Πολιτική
23/01/2018 | 12:25

Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θεωρώντας επιβεβλημένη την παρουσία του υπό τις παρούσες συνθήκες ανακοίνωσε από τη Ζάκυνθο ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”. Ο κ. Σπύρος Σπύρου βρέθηκε στο νησί με αφορμή την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ ΝΔ, από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

“Η παρουσία μου και η διεκδίκηση, ξανά της Περιφέρειας από τα αποτελέσματα του τρόπου λειτουργίας της σημερινής περιφερειακής αρχής, μου επιβάλλει υπό τις παρούσες συνθήκες να είμαι παρόν και ασφαλώς κάποια στιγμή θα συνεκτιμηθεί από τα στελέχη και από την ίδια την Νέα Δημοκρατία να τύχουμε της στήριξης η οποία είναι χρήσιμη”, δήλωσε ο κ. Σπύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ.

“Αφήσαμε έργο πίσω μας”
Όσον αφορά στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και των κοινοτικών πόρων που παρουσίασε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης αφού εξήγησε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι εξήγησε: ‘’Η πραγματικότητα είναι ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή έκανε και έργο μεγάλο και άφησε έργο που δίνει την δυνατότητα στην σημερινή περιφερειακή αρχή, να μπορεί να έχει απορρόφηση αφού δεν έχει πληρωμές. Με αυτό θέλω να πω ότι οτιδήποτε έργα γίνονται αυτό τον καιρό στην Περιφέρεια, είναι έργα συνεχιζόμενα, γέφυρες της δικής μας περιόδου. Εγώ ρωτάω τον κάθε καλοπροαίρετο κάτοικο της Ζακύνθου αν είδαν στη Ζάκυνθο κάποιο σημαντικό μεγάλο έργο, το οποίο να ολοκληρώθηκε ή να ξεκίνησε και άλλο έργο. Δεν έγινε ούτε ένα. Εντάξαμε, δημοπρατήσαμε πολύ σημαντικά έργα προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων, τη οδική ασφάλεια και Αλυκές-Ξύγκια. Το ένα είναι σε μικρό εξέλιξη και καθυστερεί τα δε άλλο έχει σταματήσει και επιπλέον απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ και ότι γίνεται, είναι από εθνικούς πόρους και τίποτα άλλο πέρα αυτού. Όταν λέμε απορρόφηση σημαίνει πληρωμή. Ο κ. Γαλιατσάτος γιατί δεν μας λέει μια φορά τι πληρωμές έχουν γίνει’’.

“Αντίπαλος μας τα προβλήματα”
Ερωτώμενος για την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη αλλά και τα μηνύματα που έστειλε, ο πρώην Περιφερειαρχης έστρεψε τα βέλη του στην Κυβέρνηση, κατηγορώντας την, αναφέροντας τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και πρόσθεσε ‘είναι γνωστό πολλές φορές οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν αφορμή για να ανταλλάξουμε απόψεις, να αμβλυνθούν εντάσεις, παρεξηγήσεις που είναι φυσιολογικές στην πολιτική διαδρομή ώστε να αντιληφθούμε ότι ο αντίπαλος σήμερα δεν είναι μέσα, είναι έξω από την ΝΔ. Είναι ο αντίπαλος ο οποίος έχει φέρει τους πολίτες σε αδιέξοδο, στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς που παρότι ο καθένας μας επιθυμεί να κάνει αισιόδοξες προβλέψεις, παρόλα αυτά είναι φορτωμένος με τεράστια προβλήματα και εκλογές θα έχουμε τα συντομότερο’.

Πηγή: imerazante.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ