Γιορτή Αθλητισμού
Ετήσιοι Αγώνες Κολύμβησης του ΝΟΚΙ-Μία γιορτή του αθλητισμού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργοστολίου [εικόνες]
30/08/2019 | 16:00

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με πολύ κέφι και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι καλοκαιρινοί αγώνες που διοργάνωσε και φέτος ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς και Ιθάκης την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργοστολίου.

Από νωρίς το απόγευμα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους μαζεύτηκαν στο χώρο του κολυμβητηρίου προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους διασκεδάζοντας παράλληλα σε μία ημέρα γιορτής του αθλητισμού.

Την αυλαία άνοιξαν τα μικρά δελφίνια του ΝΟΚΙ, παιδιά 3 και 4 ετών βουτώντας με τις σανίδες τους και συνοδευόμενα από έμπειρες προπονήτριες και κολυμβήτριες του Ομίλου. Ακολούθησαν τα παιδιά των μεγαλύτερων ηλικιών τα οποία κολύμπησαν παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό κολυμβητικό θέαμα, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ΝΟΚΙ υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας τους Αλεξάνδρας Γασπαρινάτου και των συνεργατριών της Πόπης Αγγελάτου και Ανδριάνας Βασιλάτου. Την προσπάθεια των παιδιών επιδοκίμασαν με  χειροκροτήματα οι γονείς, που παρακολουθούσαν συγκινημένοι από τις κερκίδες του Δημοτικού κολυμβητηρίου, μαζί με παππούδες, συγγενείς και φίλους. 

Παράλληλα με τις κούρσες πραγματοποιούνταν απονομές τους 3 πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος, ενώ το τέλος, όλα τα παιδάκια έλαβαν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα.

Όπως μας είπαν οι διοργανωτές, οι εν λόγω αγώνες αποτελούν μια γιορτή του αθλητισμού, κατά την οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις αξίες του, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η επαφή τους με το νερό και το άθλημα της κολύμβησης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αθλητές, προπονητές, διοργανωτές για την εξαιρετική δουλειά και διοργάνωση, καθώς και τους ήρωες πίσω από την όλη προσπάθεια, τους γονείς η στήριξη των οποίων αποτελεί το βασικό συστατικό της επιτυχίας.