Το 2,4% των εφήβων, ηλικίας 15 – 16 ετών, παρουσιάζει διαδικτυακή εξάρτηση και το 19,1% οριακή χρήση, που δυνητικά στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές εξάρτησης.
Εθισμός στο διαδίκτυο, η μάστιγα των νέων…
Κοινωνία
16/03/2011 | 16:28

Περισσότερους από 100 εφήβους, με αίτημα την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου, έχει δεχθεί μονάδα απεξάρτησης στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2007. Το φαινόμενο που έχει φέρει σε αμηχανία την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως αποκτά διαστάσεις και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κυριότεροι λόγοι, που οδηγούν τον έφηβο στην εξάρτηση είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κυρίως και τα chat rooms. Από την άλλη, οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ωφέλιμα (πληροφορίες, υπηρεσίες, εκπαίδευση κτλ.) δεν εθίζονται εύκολα. Μελέτη της Μονάδα Εφηβικής Υγείας έδειξε ότι:

– Το 2,4% των εφήβων, ηλικίας 15 – 16 ετών, παρουσιάζει διαδικτυακή εξάρτηση και το 19,1% οριακή χρήση, που δυνητικά στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές εξάρτησης.
– Το ποσοστό των εφήβων ήταν μεγαλύτερο στις επαρχιακές πόλεις σε σύγκριση με την Αττική (3.4% έναντι 1.3%). Whilst this package puts the www.spying.ninja total price up to $10

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer