Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για τη δημιουργία Γεωπάρκου και Γεωδιαδρόμων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Πολιτική
03/06/2020 | 16:53

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τη δημιουργία Γεωπάρκου και Γεωδιαδρόμων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Οι Υπουργοί ερωτώνται ποιές είναι οι ρήτρες συνεργασίας των Δήμων των δύο νησιών, οι οποίες θα προσδώσουν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα οφέλη στα δύο νησιά και στο χρονοδιάγραμμα ένταξης του Γεωπάρκου της Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκτυο Γεωπάρκων, της UNESCO.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θεσσαλονίκη, 31/05/2020

Του:                Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς:              Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:          «Δημιουργία Γεωπάρκου και Γεωδιαδρόμων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη» 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 23 Μαΐου 2020, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασής του, αποφάσισε την επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας εντός της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων (Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης), μεταξύ των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Ιθάκης και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για τη δημιουργία Γεωπάρκου στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, με προοπτική την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να μας απαντήσετε ποιο είναι το περιεχόμενο του ως άνω Μνημονίου Συνεργασίας και ποιες είναι οι σημαντικές ρήτρες, εντός αυτού, που θα προσδώσουν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα οφέλη στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη;
  2. Πότε προβλέπεται η ένταξη του Γεωπάρκου της Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκτυο Γεωπάρκων, της UNESCO;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer