Ερώτηση Μίνας Γαβριελάτου στο Συμβούλιο Λογοδοσίας για την λειτουργία της ΥΔΟΜ Αργοστολίου: «Καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών»
Αυτοδιοίκηση
24/04/2024 | 22:35

Ρεπορτάζ Ιωάννα Σταυρίδου

Ερώτηση για την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Αργοστολίου κατέθεσε η Δημοτική σύμβουλος της Ισχυρής Κεφαλονιάς Μίνα Γαβριελάτου στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λογοδοσίας.

Η δημοτική σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολιτευσης ζήτησε να μάθει τι γίνεται με την πρόσληψη νέου προσωπικού, καθώς και τι γίνεται με την εξυπηρέτηση των άλλων δήμων του νησιού την παρούσα στιγμή από την ΥΔΟΜ Αργοστολίου, αν έχει αποδώσει αυτό το μέτρο.

Φωτορεπορτάζ // @ekefalonia Neil Jackson

Επιπλέον, ρώτησε αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια παρέμβαση, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του δημάρχου, για την ταχύτερη λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος είπε αρχικά ότι θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του ΤΕΕ Κεφαλονιάς κα Κοκκολιάδη για το πρόβλημα στην ΥΔΟΜ.

Υπάρχουν νόμοι και προγράμματα που οδήγησαν τους πολίτες σε πληθώρα αιτήσεων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία με το υπάρχον προσωπικό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.

Έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τον ΑΣΕΠ καθώς έχουν καθυστερήσει οι 5 μηχανικοί, που θα στελεχώσουν την ΥΔΟΜ, μέσω διαγωνισμού της περιφέρειας.

Περιμένει στήριξη από τους άλλους δήμους, με τους οποίους είχε κάνει υπομονή και είπε ότι ο Δήμος Ληξουρίου θα στείλει διοικητικό προσωπικό, ενώ ένας τοπογράφος μηχανικός που θα προσληφθεί στο Ληξούρι, είπε ότι θα έρθει στην ΥΔΟΜ.
Η Ιθάκη έχει ήδη στείλει βοήθεια, ενώ και η Σάμη αναμένεται να κάνει το ίδιο.

Μόλις κόπηκε η εξυπηρέτηση υποθέσεων των άλλων δήμων από την ΥΔΟΜ Αργοστολίου, μέχρι να προσφέρουν και εκείνοι προσωπικό, η υπηρεσία Πολεοδομίας ηρέμησε.

Άρα, εφόσον έρθει, το προσωπικό που αναμένεται μέσω νέων προσλήψεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά και από την στήριξη των άλλων δήμων η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά. Παράλληλα, αναμένουμε, όπως είπε, να φύγουν τα αυθαίρετα από τον Δήμο, γεγονός που θα ελαφρύνει περαιτέρω τη υπηρεσία.

Φωτορεπορτάζ // @ekefalonia Neil Jackson

Ακολούθως η κα Γαβριελάτου τόνισε την ανάγκη σε συνεργασία με το ΤΕΕ να μιλήσει ο δήμαρχος και με την κα Παπαδήμα από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα οι υποθέσεις και να μην μαζεύονται πολλά πρωτόκολλα και να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Ο δήμαρχος κ. Μιχαλάτος κάλεσε την κα Γαβριελάτου να είναι παρούσα στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΕ. Επίσης, είπε αναφορικά με τις πέργκολες ότι πρέπει να δοθεί λύση, με πρόθεση να παραταθεί η άδεια όσων έχουν λήξει μέχρι 31/12 του τρέχοντος έτους μέχρις ότου ο δήμος δημιουργήσει κάποιες προδιαγραφές με τις οποίες θα πρέπει να συμμορφωθούν όλοι. Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω θέμα θα τεθεί στη συνάντηση με το ΤΕΕ.

Φωτορεπορτάζ // @ekefalonia Neil Jackson

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer