Την Παρασκευή 19 Μαρτίου
Εργατικο Κέντρο: Πικετοφορία για την υγεία και ενάντια στην καταστολή
Πολιτική
18/03/2021 | 11:20

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εδώ και ένα χρόνο ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημά του.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το έχουν σμπαραλιάσει, ενώ παράλληλα μετατρέπεται εν μέσω πανδημίας σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας Υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους, εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα.

Άλλωστε, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πανδημία, προχωρά την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μη μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημά μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους Εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία, μοιράζουν πρόστιμα σαν στραγάλια! Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δεν μπορεί να κρυφτεί!

Αφήνουν επί μήνες απλήρωτο το επικουρικό προσωπικό στο έτσι κι αλλιώς αποδυναμωμένο Νοσοκομείο Αργοστολίου, που συμβάλλει τα μέγιστα στη λειτουργία του, θέτοντας τις ζωές μας ακόμα μια φορά σε κίνδυνο , και την ίδια στιγμή κοκορεύονται πως «ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας»! Είναι επικίνδυνοι!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των Σωματείων, είναι αυτά που σήμερα φοβούνται, και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, έως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

Διεκδικούμε-απαιτούμε:

-ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των δεδουλευμένων των 70 επικουρικών εργαζόμενων στο Γ.Ν.Κ. Στηρίζουμε τη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ.

-Να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι εμβολιασμοί, να εξασφαλιστούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για το λαό.

– Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

– Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.

– Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ και όπου αλλού απασχολείται ικανός αριθμός εργαζομένων.

– Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων. Η επιχείρηση που έχει στηθεί για τσάκισμα μισθών και συντάξεων, ασφαλιστικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων θα λάβει απάντηση από το λαό.

– Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και στην κρατική καταστολή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία (μάσκες, αποστάσεις κ.ο.κ.)

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia