Έρχονται σαρωτικές αλλαγές
Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα ΚΤΕΛ: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις και στις τιμές των εισιτηρίων
10/10/2018 | 14:34

Σαρωτικές αλλαγές στις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ φέρνει η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Εντός τεσσάρων μηνών οι αρμόδιοι πρέπει να προχωρήσουν στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου συμβατών με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το «Έθνος», το υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει στη μείωση της τιμής στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές, έως και κατά 1,40 ευρώ στα ΚΤΕΛ Αττικής. Σημειώνεται ότι σήμερα το κόστος φτάνει τα 4,5 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας ανέφερε ότι το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς του μετρό.Οι γραμμές των ΚΤΕΛ θα γίνουν κυκλικές και τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν στο Νομισματοκοπείο και τον Ελαιώνα, ώστε οι μετακινούμενοι να μπορούν να μετεπιβιβάζονται σε μετρό ή αστικά λεωφορεία.

Το Υπουργείο σκοπεύει να εφαρμόσει το μειωμένο εισιτήριο στα ΚΤΕΛ από τον επόμενο μήνα και να προηγηθεί της εφαρμογής του ζωνικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται από το υπουργείο και τον ΟΑΣΑ, με σκοπό οι χρεώσεις των επιβατών να διαμορφώνονται ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.