Έρχεται το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “ΚΥΜΑΤΑ” 2023 στο Αργοστόλι
Κινηματογράφος
14/03/2023 | 22:06

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “ΚΥΜΑΤΑ 2023” θα διεξαχθεί από 27 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023, με διεθνή χαρακτήρα και σκοπό να αποτελέσει ένα σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός.

Το Φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα σε σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στα οποία θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες, είτε παλαιότερες, είτε νεότερες, με καλεσμένους τους σκηνοθέτες ή τους συντελεστές των ταινιών αυτών. Επίσης προβλέπονται διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες και δημιουργούς, καθώς και μουσικές συναυλίες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Στο Φεστιβάλ εκτός από τους καλεσμένους θα φιλοξενηθούν επίσης δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου.

Χώρος διεξαγωγής: “Θαλασσόμυλος”, Αργοστόλι.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “ΚΥΜΑΤΑ” ξεκίνησε το 2022 ως μια πρωτοβουλία του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, σε συνεργασία με την ΑΜΑΝΤΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και τον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΑΚΑΡΑ για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής και μουσικής τέχνης, την ψυχαγωγία και συμμετοχή του κοινού, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των
Κεφαλλονιτών καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, τον ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Μαρίνος Σκλαβουνάκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer