Τα νέα κρούσματα φέρνουν άμεσα και νέα μέτρα
Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού, τα σχέδια που έπεσαν στο τραπέζι
Κοινωνία
04/11/2020 | 08:55

Aπαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση. Η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού θα έχει στόχο να μείνουν οι Αθηναίοι στην Αθήνα.

Aπαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό φέρεται να ρίχνει στο στραπέζι η κυβέρνηση, για να κόψει τη φυγή των Αθηναίων από την Αττική.

Την Παρασκευή ενδέχεται να ανακοινωθεί από το Νίκο Χαρδαλιά, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό.

Το δραματικό ρεκόρ με τα 2.166 νέα κρούσματα φέρνει λοιπόν άμεσα και νέα μέτρα.

Ένα από αυτά που έχει πέσει στο τραπέζι είναι και η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό με στόχο βεβαίως την Αττική.

Το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός νομού ισχύει ήδη για τη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά φέρεται πως θα ισχύει για το προσεχές Σαββατοκύριακο όμως δεν αποκλείεται να γίνει μόνιμο.

Για την Αττική υπάρχουν φόβοι πως μπορεί το Σαββατοκύριακο να υπάρξουν πολλοί εκδρομείς σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, που είναι ανοιχτά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ για να ξεφύγουν από τους περιορισμούς της Αττικής.

Για «δύσκολο χειμώνα» προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown και στην Αττική και προανήγγειλε ουσιαστικά την απαγόρευση μετακινήσεων σε γειτονικούς νομούς.

Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας ακόμη σε ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για το πώς δε θα πάνε να διασκεδάσουν όσοι το επιθυμούν σε γειτονικούς Νομούς, καθώς Εύβοια και Κορινθία δεν είναι στο «κόκκινο» όπως και η Αττική, προανήγγειλε ουσιαστικά περιορισμό στις μετακινήσεις: «Θα ληφθεί μέριμνα και για αυτό προφανώς, για τη δυνατότητα να φύγει από την Αττική κάποιος και να πάει σε διπλανές περιοχές».

Πηγή: eidiseis.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ