ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
«Εραστής του ωραίου», ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης!
11/07/2020 | 11:31

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Οικονομολόγος – συνταξιούχος τραπεζικός

Προσφατη ενέργειά του αντιδήμαρχου Σπ. Σαμούρη ήταν το λίφτινγκ στη Παιδική Χαρά στο πάνω μέρος της  Πλατείας  Αργοστολίου.  Οπως όλοι είδαμε στο ρεπορτάζ και τις φωτο του e-Kefalonia, η κεντρική παιδική χαρά της πρωτεύουσας μας, από …σκουπιδότοπος που ήταν, με την παρέμβαση Σαμούρη ανακαινίστηκε, φάφτηκε και ξανάρθε «στα τέμπε της»!
Ο Σαμούρης, πιστός στη δέσμευσή του για παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα του δημότη, συνεχίζει ακάθεκτος  τη δράση του, ενώ η συγκεκριμένη παιδική χαρά,  αναβαθμισμενη πλέον,  γίνεται ξανά πόλος έλξης για τα παιδιά της πρωτεύουσας μας που θα απολαμβάνουν το χώρο παίζοντας και διασκεδάζοντας αμέριμνα…

Αποφράς ημερα η χθεσινή για τη Χριστιανοσύνη  με την ανακήρυξη της Αγιάς Σοφιάς από Μουσείο σε Τζαμί.  Αλλά ρίσκει και τα κάνει αυτά ο Ερντογάν, αφού η Δύση δεν αντιδρά.  Και πολύ σωστά γράφει  σε ένα από τα βιβλία του ο Παναγής Σιμωτάς  (εκ Σαρλάτων ορμόμενος) για την «καταραμένη γειτνίαση», αναφερόμενος στη γειτνίαση της χώρας μας με την Τουρκία.

 

Πάει και ο τουρισμός. Βούλιαξε. Οταν βλέπεις την «καρδιά» του τοπικού τουρισμού το Mentiterane κλειστό… Καταλαβαίνεις ότι έρχονται δύσκολες, πολύ δύσκολες μέρες για την τοπική οικονομία…

Είμαστε πράγματι η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας! Η ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας σέρνει στα δικαστήρια τον ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Κακλαμανάκη!  Να σύρεται Ολυμπιονίκης στα Δικαστήρια αποτελει παγκόσμια ΠΡΩΤΗ!

Για να σας πω την αμαρτία μου, ποτέ δεν μου άρεσε η φάτσα του Νίκου Παπά. Αυτό το τεχνητό χαμόγελό του, αυτή η …ψευτομαγκιά του,  έδειχναν άνθρωπο μυστηριώδη, άνθρωπο  της ίντριγκας και του παρασκηνίου…
Οπως έλεγε και ο Αίσωπος: Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή!… Τουτέστιν, όπως είναι η φάτσα σου είναι και η ψυχή σου…

Επιπροσθέτως:  ποτέ δεν μου άρεσαν και οι «φάτσες»: της Γεροβασίλη, της Αυλωνίτου, της Καφαντάρη, της Φωτίου… Παναγία μου!..

Ομολογώ μετά πάσης ειλικρινείας πως μολις έβλεπα τις ανωτέρω στη Τηλεόραση να ομιλούν και να αναλύουν «τα καθέκαστα», ένιωθα μία παράξενη …αναγούλα,  οπότε άλλαζα κανάλι. Το ίδιο έκανα και με τη «μπλε» Σοφία Βούλτεψη. Αμέσως ζαπινγκ!

Σε αντιθεση των παραπάνω, «η δικιά μας» η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ήταν μία σοβαρή πολιτική παρουσία στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ακρότητες και εξαλοσύνες. Τουτέστιν, μία παρουσία του «μέτρου», χωρίς καμία έπαρση αλαζονείας και τα τοιαύτα. Διότι υπάρχουν και σοβαρές παρουσίες και στο ΣΥΡΙΖΑ. Μη βάλουμε «το μύλο» να τα αλέθει όλα!

Η Κεφαλονιά, υπο την σκέπη του Αγίου Γερασίμου, συνεχίζει να είναι άτρωτη στον κορονοϊο!

Λάθος του Μητσοτάκη, μεγάλο λάθος, που πήρε τηλέφωνο τον Ερντογάν. Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί φαίνεται ως πράξη αδυναμίας… Κι έτσι θα το εκλάβουν οι Τούρκοι!

Και επίσης μεγάλο λάθος της κυβέρνησης η «περίφημη» λίστα με την οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ. Ο Μητσοτάκης όταν ήλθε στην εξουσία είπε πως «θα κάνει τη διαφορά» σε σύγκριση με τους προηγούμενους. Αλλά…
Αλλά στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας, η οποία «σφραγίζεται» από τον κομματισμό, τις κοντόθωρες αντιλήψεις και τα τοιαύτα…

Μεγάλη γάγγραινα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι απευθείας αναθέσεις έργων και δράσεων! Και μάλιστα με το πρόσχημα της …αποτελεσματικότητας! Οι απευθείας αναθέσεις οδηγούν νομοτελειακά σε πελατειακές σχέσεις, σε «υπόγεια ρεύματα και διαδρομές», σε απαράδεκτες καταστάσεις «δούναι και λαβείν». Και εν τελει, οδηγούν στο ναδίρ την αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως αποτελεί ένα από τα τρία βάθρα της Δημοκρατίας!
(Τα άλλα δύο είναι η Βουλή και ο Συνδικαλισμός)

Δημογραφικό: γεννήσεις λαθραίων 795 (2019) –  θάνατοι Ελλήνων 1.100 !!!!

Ως γνωστόν, πρώτοι που «δια το θαυμάζειν ήρξαντο φιλοσοφείν» ήταν οι αρχαίοι Ελληνες (Θαλής κ.λπ.). Κατά συνέπεια έθεσαν και τα πρώτα φιλοσοσφικά ερωτήματα:  Πως δημιουργήθηκε ο κόσμος; , από που ερχόμαστε, που πηγαίνουμε, πως μπορεί να κατακτήσει κανείς την ευτυχία, γιατί να υπάρχει το κάτι και όχι το τίποτα, τι θα πει «γνωρίζω» κ.α.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, δεν θα μπορούσε να μην τους είχε απασχολήσει και ο έρως! Οπότε και έθεσαν το καυτό  ερώτημα: «Διατί οι πλείστοι των ερώτων διαλύονται και μάλιστα ακαίρως;»! Ε;

Αλλά και ο  Jean-Jacques Rousseau  εκπληκτικός!   Ειπών το περίφημο: «Ολες οι δυστυχίες μου προέρχονται από το γεγονός ότι είχα υπερβολικά  καλή γνώμη για τους άλλους»!

Γεια σας!

Και μακριά από τα 3Α: Άσπρη Ζάχαρη, Άσπρο Αλεύρι,  Άσπρο Αλάτι.  Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας.