Επιστολή στην ΕΠΟ
ΕΠΣΚΙ: Ζητά ενίσχυση των νησιωτικών σωματείων
08/09/2020 | 10:36

ΠΡΟΣ Πρόεδρο και μέλη

Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ Αθήνα

Βιώνουμε ως κοινωνία πρωτόγνωρες συνθήκες, που προκαλεί η εμφάνιση και η έξαρση του νέου ιού COVID-19, που άλλαξε ριζικά την καθημερινά και συνολικά τη ζωή μας.

Τεράστιες αλλαγές συντελούνται καθημερινά, από το φόβο και την απειλή της ίδιας της ζωής των πολιτών.

Οι μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία προκαλούν δυσβάστακτες ανάγκες στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που ακούραστα και με ζήλο υπηρετούμε εμείς και οι παράγοντες των σωματείων μας.

Οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά καταρρέει και οι μοναδικές ελπίδες επιβίωσής του βασίζονται στη δύναμη και το κουράγιο που διατηρούν οι παράγοντές μας, με τη λιγοστή υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών τους.

Φέτος τα έξοδα των σωματείων γίνονται υπέρογκα σε σχέση με τη δυνατότητά τους να απορροφηθούν από τον κόσμο, που πλέον, εξαιτίας της συγκυρίας ενώ θέλει δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει οικονομικά τη μεγάλη προσπάθεια για τη νεολαία και τον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο να δούμε το πρόβλημα ως ζήτημα γενικότερο και να δούμε πως μπορούμε στις ιδιαίτερες περιπτώσεις να συνδράμουμε με ευαισθησία, υπευθυνότητα και καλή διάθεση.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η δίκαιη και σωστή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο για την επιχορήγηση των σωματείων των Ενώσεων του Αιγαίου πελάγους, που μετακινούνται για τη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας.

Η γενναία αυτή απόφαση, όμως, γεννά μια τεράστια αδικία για τα σωματείου του άλλου πελάγους, που μπορεί να μην αντιμετωπίζουν ίδιας έντασης προβλήματα με τα αντίστοιχα του Αιγαίου, επιβαρύνονται, όμως, κι αυτά με επιπλέον μεγάλες δαπάνες για την ακτοπλοϊκή και οδική μετακίνηση και διαμονή τους στην ηπειρώτικη χώρα για τους αγώνες τους.