Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε καφενείο στο Ληξούρι συνέλαβαν να παίζουν «πόκερ»!
Επιχείρηση «τζόγος» από την αστυνομία στη Κεφαλονιά
Κοινωνία
17/01/2012 | 12:58

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 22,22,32 και 55 ετών και τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 33,36 και 40 ετών για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

 Ειδικότερα, σε στοχευόμενο αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) στη θέση «Σκαλάκια» στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, συνέλαβαν τον 55χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, διότι είχε εγκαταστήσει εντός του καφενείου ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι χαρτοπαιγνίων που επέτρεπε στους έξι συλληφθέντες να διενεργούν το απαγορευμένο παιχνίδι ’’poker – texas holdem’’.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού συνοδευόταν από την συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους παίκτες και στον ιδιοκτήτη.

Στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των (155) ευρώ
  • (361) διάτρητα τραπουλόχαρτα που χρησιμοποιούνταν ως μάρκες
  • μία τράπουλα αποτελούμενη από (52) τραπουλόχαρτα

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ. For the justdomyhomework.com rest of us, the best way for people to hear about our stories is word-of-mouth

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer