Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για το θέμα της πεζογέφυρας
Επί τάπητος τα προβλήματα του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης στη συνάντηση με τον Παρίση
Πολιτική
09/05/2018 | 12:17

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου εκπρόσωποι του Δ.Σ. του συλλόγου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου,στην οποία τους εξέθεσαν κάποια απ τα προβλήματα της περιοχής όπως συζητήθηκαν στην συνάντηση των συλλόγων της περιοχής αλλά και στο τελευταίο Δοιηκητικό Συμβούλιο.

Οι απαντήσεις που εδόθησαν ηταν κατα κύριο λόγο καθησυχαστικές, τύπικες απαντήσεις  πολιτικού!

Στο μείζον ζήτημα της πεζογέφυρας που έχει δείξει οτι απασχολεί τον κόσμο της Σάμης η απάντηση που λάβαμε ήταν οτι δε μπορεί να γίνει τίποτα καθώς είναι παράνομη. Απάντηση που δε μπορεί να μας καλύψει, καθότι θεωρούμε οτι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση απο κανέναν αρμόδιο, όσες διαμαρτυρίες, ερωτήσεις και πιέσεις να ασκηθούν, να δωθεί λύση σ’ενα σοβαρό καθώς και επικίνδυνο πρόβλημα που στην κυριολεξία κόβει την περιοχή στα δυο.

Για την πρόοδο της μελέτης και το χρόνο έναρξης των εργασιών για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης λιμένος, που απ’ την προηγούμενη Διοίκηση του Λ.Τ. ήταν τον Οκτώβρη του 2016, η απάντηση που μας δώθηκε ηταν οτι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες απο Οκτώβρη. Ας ελπίσουμε οτι αυτόν τον Οκτώβρη όντως θα δούμε πρόοδο.

Για την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου,που αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία σττην τελευταία Γενική Συνέλευση, το μπαλάκι για το πρόβλημα ρίχτηκε στην υπηρεσία μεταφορών που καθυστερεί κάποιο χαρτί.

Ένα θέμα που θέσαμε επίσης είναι η επικινδυνότητα  του δρόμου Σάμη-Αντίσαμος,ενός δρόμου που οδηγεί σε μια απο τις καλύτερες παραλίες του νησιού μας, πολο ελξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών.Και σ’αυτό η απάντηση που μας δώθηκε είναι οτι δεν υπάρχουν τα χρήματα να γίνει οποιοδήποτε έργο. Σε συνδιασμό με την διαμαρτυρία μας για την καθαριότητα τόσο στη Σάμη όσο και στα γύρω χωριά,και την αιτιολόγιση της έλλειψης προσώπικου στο Δήμο, εύλογα μας γεννάται η απορία αν έχουμε πέρα απο υποχρεώσεις και κάποια δικαιώματα σαν δημότες(πέρα απ’ την  ψήφο μας…) και δη επαγγελματίες που πληρώνουμε δημοτικά τέλη ως ποσοστό του τζίρου μας. Ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα για όλη την ευρύτερη περιοχη της Σάμης να προσπαθεί να μαζέψει τον αμάζευτο σαφέστατα δεν είναι αρκετός.

Σε ερώτηση μας σχετικά με τις κοινόχρηστες τουαλέτες και λουτρά για την εξυπηρέτηση του κοινού και του λιμανιού, μας δόθηκε η διαβεβαίωση οτι θα λειτουργήσουν όπως επίσης και σε αίτημα μας για πινακίδες και σήμανση που θα διευκολύνουν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της περιοχής οτι θα διευθετηθεί.

Τέλος και ίσως βασικότερο, σε επισήμανση μας σχετικά με την κατάσταση στην πλάζ, πεσμένα σκαλοπάτια, ξηλωμένες ντουζιέρες μια γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης, η αντίδραση ηταν έκπληξη καθώς όπως μας ενημέρωσαν δεν ήξεραν τίποτα και δεν υπήρξε καμμία ενημέρωση.Το οποίο μας κάνει να αναρωτιώμαστε τι κάνουν για την περιοχή οι τοπικοί αιρετοί σύμβουλοι,αν δεν ενημέρωνουν ,οχι να διαμαρτυρηθούν ουτε να απαιτήσουν, έστω να ενημερώσουν τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Εμείς σαν Σύλλογος θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πιέζουμε για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και ελπίζουμε να βρεθεί και η πολιτική βούληση απ’τους αρμόδιους.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
του Επαγγελματικού Συλλόγου «ΓΙΑΛΟΣ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia