Επί τάπητος τα προβλήματα του εμπορικού κλάδου του Νομού
Κοινωνία
02/11/2017 | 11:56

Αγαπητοί συνάδελφοι

Την Δευτέρα 30/10/2017 μετά από κάλεσμα του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕΚΙ συγκέντρωση των εκπροσώπων των Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων του νομού.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των παρακάτω Συλλόγων:

-Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου <Η Κράνη>

-Εμπορικός Σύλλογος Σάμης

-Εμπορικός Σύλλογος Σκάλας

-Εμπορικός Σύλλογος Ερίσσου

-Ενωση Ηλεκτρολόγων Κεφαλονιάς

-Σύνδεσμος Υδραυλικών Κεφαλονιάς

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των εμπόρων και επαγγελματιών σχετικά με το φορολογικό , το ασφαλιστικό , τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων , και την απελευθέρωση των περιορισμών στα τετραγωνικά μέτρα των πολυκαταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων. Ολοι οι συνάδελφοι συμφώνησαν ότι ζούμε μία πρωτοφανή δραματική  οικονομική , επαγγελματική και κοινωνική κατάσταση , χωρίς να φαίνεται κάποια ελπίδα βελτίωσης για το άμεσο μέλλον , αντιθέτως είναι προφανές ότι η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει , για τον λόγο αυτό επιβάλλεται και είναι χρέος όλων μας να κινηθούμε ενωμένοι στην διεκδίκηση  της αξιοπρεπούς επιβίωσης  μας.

Αποφασίσθηκε να συναντηθούμε εκ νέου την Δευτέρα 6/11/2017 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι για να συζητήσουμε εκτενέστερα  θέματα των κλάδων μας , που λόγω χρόνου δεν αναλύθηκαν επαρκώς στην πρώτη συνάντηση  και να καταλήξουμε σε κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην καταπίεση και την εξαθλίωση μας.

Πρέπει να αντισταθούμε σε ότι και όποιον μας οδηγεί στην κατηφόρα και τον αφανισμό.

Επαναλαμβάνουμε δε την πρόσκληση μας στην συζήτηση και  σε εκπροσώπους και μέλη και από άλλους  Συλλόγους που πιθανόν να μην γνώριζαν την πρώτη συνάντηση που συγκαλέσαμε ενδεχομένως και από δική μας επικοινωνιακή παράλειψη.

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Το Δ.Σ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer