«Επενδύουμε στον άνθρωπο: Κοινωνικές δομές και δράσεις του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά»
Πολιτική
15/11/2018 | 18:19

Εκδήλωση με θέμα «Επενδύουμε στον άνθρωπο:  Κοινωνικές δομές και δράσεις του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά» διοργάνωσαν, χθες το απόγευμα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης για τις ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, συμμετείχαν  οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και απευθύνονται σε ευάλωτες,  ευπαθείς και λοιπές ομάδες πληθυσμού με στόχο την κοινωνική ένταξη, την παροχή ίσως ευκαιριών για όλους, την πρόσβαση σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής (Κοινωνική Μέριμνα, Αλληλεγγύη, Εθελοντισμό και Απασχόληση), Αλέκος Μιχαλάς, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλία του, εκπροσωπώντας την ΠΙΝ στην εκδήλωση,  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις στρατηγικές της ΠΙΝ και την επιτυχία της να καταφέρει την παράταση χρηματοδότησης, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, των κοινωνικών δομών στο Ιόνιο.

«Επεκτείνονται οι δράσεις των δομών και η χρηματοδότησή τους για τα επόμενα τρία χρόνια.  Έχουν μείνει εκτός οι δομές των κοινωνικών φαρμακείων των συσσιτίων και των παντοπωλείων , όπου καταβάλλουμε και για αυτές τις δομές προσπάθειες. Τα αποτελέσματα όλων των προσπαθειών μας τα βλέπουν και τα ζουν ιδιαίτερα οι συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα. Αυτοί είναι άλλωστε οι αποδέκτες όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας που σε συνεργασία η Περιφέρεια, η Διαχειριστική Αρχή, οι δήμοι και οι φορείς, υλοποιούν, προ όφελος όλων αυτών των ομάδων. Για πρώτη φορά υπάρχουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Κέντρα Κοινότητας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Είμαστε από τις λίγες Περιφέρειες που κατάφεραν να έχουν Κέντρα Κοινότητας σε Περιφερειακό Δήμο κάτω των 10.000  κατοίκων, όπως είναι η Ιθάκη. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοπορία για την Περιφέρεια μας που θα τη συνεχίσουμε» επεσήμανε ο κ. Μιχαλάς και πρόσθεσε «οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια και με άλλα προγράμματα κοινωνικής ωφελείας που είναι ενταγμένα στην κοινωνική στρατηγική της ΠΙΝ», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Νωρίτερα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου, πραγματοποιήθηκε έκθεση παρουσίασης των δράσεων των δομών με περίπτερα (stand) και υλικό από τη δραστηριότητά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ