Οι πρώτες επιπτώσεις του κορωνοϊού
Ο ένας μετά τον άλλο οι ξενοδόχοι του νησιού εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα ξενοδοχεία τους
24/03/2020 | 17:26

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με το φάσμα της ανεργίας αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι εκατοντάδες συμπολίτες μας στο νησί, που απασχολούνται ως εποχιακά εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συλλέγει το ekefalonia.gr  ο ένας μετά τον άλλο οι ξενοδόχοι του νησιού βλέποντας το ερχόμενο καλοκαίρι ως μια “χαμένη σαιζόν” λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού covid 19 εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα ξενοδοχεία τους μετριάζοντας με τον τρόπο αυτό τη ζημιά από την έλλειψη κρατήσεων και τις ακυρώσεις σε περίπτωση που ανοίξουν.

Σε μια τέτοια περίπτωση η οικονομία του νησιού μας θα δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι στον νευραλγικό αυτό κλάδο θα βρεθούν χωρίς εργασία και ο,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση. Παράλληλα, πολλές μικρότερες επιχειρήσεις που συνδέουν την οικονομική τους δραστηριότητα με τους τουρίστες των ξενοδοχείων θα δεχτούν επίσης μεγάλο πλήγμα, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα ντόμινο συνεπειών σε όλο το τουριστικό προϊόν και κατ επέκταση στην τοπική μας οικονομία.

Ευχόμαστε το καταστροφικό αυτό σενάριο να παραμείνει σενάριο. Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό για οτιδήποτε νεότερο.