Σε Αργοστόλι & Έρισο
Διαρκώς νέα κρούσματα στο νησί μας -35χρονη εκπαιδευτικός το τελευταίο κρούσμα-Κλειστά 2 δημοτικά και 1 νηπιαγωγείο
13/11/2020 | 12:53

Ρεπορτάζ //Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μπορεί στις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ να μην αναφέρονται προς ώρας νέα κρούσματα, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον, όπως έχουμε γράψει προ ημερών, στο νησί μας υπάρχουν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.
Μάλιστα μία από αυτές τις εστίες φαίνεται πως αφορά τα σχολεία της Α/βαθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας. Ο λόγος για μία 35χρονη εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, που διαμένει στο Ληξούρι και είναι σύζυγος αστυνομικού, σύμφωνα με πληροφορίες και η οποία είχε αναλάβει την παράλληλη στήριξη σε παιδάκια σε δύο δημοτικά σχολεία του Αργοστολίου το 1ο και το 5ο δημοτικό.
Η ίδια έκανε τεστ το οποίο δυστυχώς, χθες βγήκε θετικό, με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση από τον Δήμαρχο Αργοστολίου τα δύο δημοτικά και το 4ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται στο 5ο δημοτικό να παραμείνουν κλειστά προληπτικά και για απολύμανση σήμερα Παρασκευή.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Α/βαθμια εκπαίδευση μας ενημέρωσαν πως η εν λόγω εκπαιδευτικός, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό την περασμένη Παρασκευή και το 5ο την περασμένη Δευτέρα, ενώ έκτοτε δεν είχε μεταβεί σε κανένα από τα δύο.
Αυτή τη στιγμή η εκπαιδευτικός παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα με ήπια συμπτώματα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για ιχνηλάτηση επαφών.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο ακόμα κρούσματα στην Έρισσο, που επίσης δεν έχουν αναφερθεί χωρίς να γνωρίζουμε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού προτού το νησί μας αρχίσει να δίνει διψήφια νούμερα στην αναφορά του ΕΟΔΥ.