Η ενημέρωση "έβγαλε είδηση"
Έντονος προβληματισμός μετά την ενημέρωση Δρακουλόγκωνα στην Παλική
Πολιτική
11/01/2018 | 16:17

Την ευκαιρία να ενημερωθούν από “πρώτο χέρι” είχαν χθες το απόγευμα οι πάρεδροι της Παλικής από τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και το Μηχανικό της Περιφέρειας Διονύσης Αλεξανδρόπουλο για την πορεία των έργων στο οδικό δίκτυο της περιοχής τους , μετά από την πρόσκληση του Αντιδήμαρχου Παλικής Γιώργου Κατσιβέλη.

Η ενημέρωση “έβγαλε είδηση” καθώς όπως είπε ο κ. Δρακουλόγκωνας έχει δοθεί εντολή από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας στον εργολάβο μέχρι τις 15/1 να ξεκινήσει τα έργα στο κομμάτι του Αγίου Βασιλείου.

Σε ερώτηση του Αντιδημάρχου αν έχει εξοφληθεί ο εργολάβος από το Υπουργείο για το έργο του λιμανιού η απάντηση ήταν αρνητική.

Το εύλογο ερώτημα που προέκυψε λοιπόν ήταν “πως θα ξεκινήσει ένα έργο όταν δεν έχει πληρωθεί το προηγούμενο;…μήπως αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο να αρχίσει το έργο ,να κλείσει ο δρόμος και μετά να σταματήσει , κάτι που το έχουμε δει κατ’ επανάληψη;”

Απάντηση σε αυτό φυσικά δεν ήταν δυνατόν να δοθεί αφού το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του όπως συμφώνησαν όλοι.

Χαρακτηριστικές  ήταν η φράσεις τόσο του κ. Αλεξανδρόπουλου που είπε ότι σε συνάντηση στο Υπουργείο δεσμεύτηκε ο κ.Σπίρτζης να πληρώνει τους λογαριασμούς του εργολάβου εντός δέκα ημερών πράγμα που ποτέ δεν έγινε…όσο και του Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος είπε ότι “κάποιοι από το Υπουργείο Υποδομών δεν πληροφορούν σωστά τον Πρωθυπουργό και τον εκθέτουν γιατί τον έβαλαν και δεσμεύτηκε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κέρκυρας ότι τα έργα στην Οδοποιία θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2018” , πράγμα αδύνατο αφού:

α) δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη μελέτη για το τοιχίο στους Ρόγγους μήκους 99,6 μέτρων!

β)το Υπουργείο έκανε επτά μήνες για να ορίσει αντικαταστάτη σε ένα μέλος μιας επιτροπής που συνταξιοδοτήθηκε!

γ)σε παρόμοια περίπτωση έγκρισης μετακίνησης δυο στύλων της ΔΕΗ έκανε οκτώ μήνες!!

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Αλεξανδρόπουλος το κομμάτι Άγιος Βασίλειος – Ρόγγοι περιλαμβάνει κατασκευή 500 μέτρων τοιχίων αντιστήριξης και ο προγραμματισμός είναι ο δρόμος να κλείσει για επτά μήνες τουλάχιστον…

Στο διάστημα αυτό η συγκοινωνία θα γίνεται από την επαρχιακή οδό Χαβδάτων – Μαντουκάτων για το χωριά της Ανωγής ενώ θα υπάρχει και παρακαμπήριος δρόμος από την Υπαπαντή.

Στο σημείο αυτό ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως η μέχρι σήμερα στάση του Υπουργείου κάθε άλλο παρά μας ενθαρρύνει για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και η περίπτωση του Αγίου Βασιλείου δεν είναι απλή αφού αν κλείσει ο δρόμος ουσιαστικά θα αποκοπεί μια ολόκληρη περιοχή καθώς και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται (ενοικιαζόμενα , βενζινάδικα κτλ).

Για όλ’ αυτά πρέπει να υπάρξει μέριμνα και διάλογος με τους κατοίκους για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η μόνη λύση είναι να υπάρξει κοινή και μαζική πίεση στο Υπουργείο ώστε αφενός να ολοκληρώσει τις μελέτες που εκκρεμούν και αφετέρου να δώσει την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια να συνεχίσει και να τελειώσει τα έργα καθώς και να της διαθέσει και τις πιστώσεις.

Τέλος αποφασίστηκε να ασκηθεί πίεση μέσω όλων των φορέων (Δήμου , Περιφέρειας , Βουλευτού, τοπικών φορέων) στην Κυβέρνηση ούτως ώστε να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ