Ενημέρωση γα πρόγραμμα BEST Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Αυτοδιοίκηση
08/02/2023 | 20:39

Το Προσωρινό Γραφείο Εξυπηρέτησης της Τράπεζας Σπόρων το οποίο λειτουργεί στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Δημήτριο Σπανό.

Οι κύριοι Τραυλός και Σπανός συναντήθηκαν με τον κ. Παύλο Μπουχάγιερ, Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου «Εξωτερική εμπειρογνωμοσύνη για την Οργάνωση και εφαρμογή διαδικασιών αναζήτησης, συγκέντρωσης, ελέγχου, και φύλαξης σπάνιου γενετικού υλικού για την Τράπεζα Σπόρων» το οποίο εξελίσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Addressing joint Agro- and Aqua- Biodiversity pressures Enhancing Sustainable Rural Development (B.E.S.T.)”.

Ο κύριος Μπουχάγιερ ενημέρωσε τους κυρίους Τραυλό και Σπανό για την πρόοδο του έργου, για την συλλογή των σπόρων από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και την λειτουργία του Προσωρινού Γραφείου Εξυπηρέτησης της Τράπεζας Σπόρων.

Οι κύριοι Τραυλός και Σπανός εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο του έργου το οποίο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ειδικά για την λειτουργία του Προσωρινού Γραφείου Εξυπηρέτησης της Τράπεζας Σπόρων οι κύριοι Τραυλός και Σπανός ευχήθηκαν να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την βελτίωση του επιπέδου του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer