Γιατί κατηγορεί τη δημοτική αρχή
Ενημέρωση από το Σύλλογο “Κράνη” για το πρόγραμμα OPEN MALLS
Κοινωνία
30/11/2018 | 19:42

Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε την επιλογή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου από το Δήμο ως συν δικαιούχου στην υλοποίηση του προγράμματος OPEN MALLS.

Από τον Ιούνιο έχουμε στείλει έγραφα αιτήματα στον Δήμο, εκδηλώνοντας τυπικά το ενδιαφέρον μας για την υποψηφιότητα επιλογής και του Συλλόγου μας, του οποίου τα μέλη ευρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης που ορίζει το πρόγραμμα αυτό, και ποτέ δεν λάβαμε  καμία απάντηση από το Δήμο. Επανειλημμένα στείλαμε έγγραφα να μας απαντήσουν διότι  η ημερομηνία εκπνέει, αλλά δεν πήραμε απάντηση (ούτε έγκαιρη ούτε άκαιρη), παρότι είχαμε όλες τις τυπικές προϋποθέσεις που απαιτούσε το πρόγραμμα. Η Δημοτική αρχή είχε άλλα κριτήρια για την αξιολόγηση, την φερόμενη «διαδικασία» υποβολής των εγγράφων και την επιλογή συλλόγου συνεργασίας και η τυπικότητα φαίνεται πως είναι γι αυτήν άνευ αξίας λεπτομέρεια στην επικοινωνία της με την κοινωνία και τους επαγγελματίες. Το Δημοτικό συμβούλιο  αποφάσισε με ποιόν σύλλογο θα συνεργαστεί ο Δήμος  δύο ημέρες πριν λήξει το πρόγραμμα και χωρίς να κληθεί ο Σύλλογός μας σε αυτήν την συνεδρίαση, για λόγους φυσικά που μόνο η αρχή αυτή γνωρίζει.

Η Ομοσπονδία μας είχε αποστείλει σχετικό ψήφισμα για το θέμα αυτό στο ΔΗΜΟ και σας το παραθέτουμε.

Για την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος δε θα κινήσουμε άλλες διαδικασίες δικαίωσης του συλλόγου μας, για το καλό της πόλης και των επαγγελματιών ,θα παραμείνουμε όμως διακριτικοί παρατηρητές ως την τελική έγκριση του προγράμματος λόγω της σοβαρότητας και της δυσκολίας της υλοποίησης του.

Ο σύλλογος εμπορίου και επιχειρηματικότητας Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ θα συνεχίσει να είναι κοντά στα μέλη του και στους επαγγελματίες με δράσεις και προγράμματα που θα αφορούν τον κλάδο μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ