Ανδρίτσος, Σκροπολίθας, Λινάρδος, Κυρίτσης, Κομματάς και Μπαμπανικολός στο κλειστό
Ένα όμορφο Σαββατιάκο πρωινό είχαν τα τμήματα υποδομών του Κεφαλληνιακού
30/09/2017 | 19:12

Ένα όμορφο Σαββατιάκο πρωινό είχαν τα τμήματα υποδομών του Κεφαλληνιακού Α.Ο. σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο.

Τον συλλογό μας επισκέφθηκαν μεγάλα ονόματα του μπασκετικού χώρου μεταξύ των οποίων ήταν οι κ.κ Ανδρίτσος, Σκροπολίθας, Λινάρδος, Κυρίτσης, Κομματάς και Μπαμπανικολός.

Οι μικροί μας αθλητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να θαυμάσουν από κοντά «ιερά τέρατα» του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

Στόχος των μπασκετικών αστέρων ήταν, μέσω της ομιλίας προς τους μικρούς μας αθλητές, να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες αλλά και την αγάπη για το ίδιο το άθλημα!

Χαρακτηριστικά ο coach αλλά και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Κ.Ε. (Σύλλογος Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος) Μιχάλης Κυρίτσης αναφέρθηκε κυρίως στην σημασία που έχει η συγκέντρωση του αθλητή αλλά και η ένταση αυτού κατά την διάρκεια της προπόνησης όπως επίσης και οι ώρες εκτός ομαδικής προπόνησης που πρέπει ένας αθλητής να «δουλεύει» με απώτερο σκοπό την μπασκετική του εξέλιξη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην μόρφωση των αθλητών.

Ευχές και Συμβουλές για το παιδικό του ΚΑΟ

Το παιδικό μας τμήμα είχε την τιμή να δεχθεί ευχές αλλά και συμβουλές , από τους πολύπειρους παλαίμαχους επαγγελματίες αθλητές, πριν τον επίσημο εκτός έδρας αγώνα για την 3η αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η  με αντίπαλο την Ανδραβίδα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 14:30 στο «Αέθλειον».

Η Διοίκηση και οι Προπονητές του Συλλόγου θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους αθλητές του Σ.Π.Α.Κ.Ε. για την όμορφη αλλά κυρίως εποικοδομητική και παραγωγική επίσκεψη τους στα τμήματα υποδομών μας.

Επίσης δεσμευόμαστε προς τους γονείς των αθλητών μας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια event που σκοπό έχουν να εξελίξουν το μπάσκετ στο νησί μας και να τονώσουν την αγάπη προς το ίδιο το άθλημα!

Το μπάσκετ ενώνει!

Εκ του Δ.Σ.

 

Ο Κυρίτσης μίλησε για την σημασία του μορφωμένου αθλητή για την σημασία της προπόνησης και πέρα από τα όρια της ομαδικής προπόνησης. Ο Λινάρδος μίλησε για την σημασία βελτίωσης των ατομικών χαρακτηριστικών του παίχτη για την σημασία της μόρφωσης. Ερωτήσεις γίνανε απο παιδιά 6χρονων έως 16. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με πολύ ουσία αθλητική και παιδαγωγική.