Ένα εξαιρετικό διήμερο εκδηλώσεων διοργάνωσε ο Όμιλος φροντιστηρίων “ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ” στην Κεφαλονιά [εικόνες]
Life
17/09/2023 | 15:44

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Ένα εξαιρετικό διήμερο εκδηλώσεων διοργάνωσε ο Όμιλος φροντιστηρίων “ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ” το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο νησί μας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Αργοστόλι, επί της οδού Κεφαλλήνων 15, παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού.

Η μετακίνηση στις νέες εγκαταστάσεις κατέστη αναγκαία λόγω της σημαντικής αύξησης του αριθμού των μαθητών, όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Γεώργιος Χατζηστέγας και η διευθύντρια σπουδών του φροντιστηρίου στο Αργοστόλι Στέλλα Σταθάτου.

Μιλώντας στο ekefalonia ο κ. Χατζηστέγας τόνισε την υπερηφάνεια που αισθάνεται για την εξέλιξη του Ομίλου φροντιστηρίων “ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ” τα οποία πλέον μετρούν 82 φροντιστήρια, 1300 εκπαιδευτικούς και 16000 μαθητές σε όλη τη χώρα.

Αναφέρθηκε στο σύστημα της σύγχρονης συνεργατικής τάξης που χρησιμοποιούν όλα τα φροντιστήρια του Ομίλου. Σε αυτή οι μαθητές και ο καθηγητής κάθονται όλοι μαζί σε ένα στρογγυλό τραπέζι, με τον καθηγητή να αποτυπώνει το μάθημα σε κόλλες Α3 χωρίς να χρειαστεί να γυρίσει την πλάτη του στον μαθητή γράφοντας στον πίνακα, τις οποίες κόλλες οι μαθητές μπορούν να δουν και να επανέλθουν σε αυτές αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές είναι σε θέση να αφομοιώσουν καλύτερη την ύλη του μαθήματος. Παράλληλα, δίνεται μεγάλη βάση στην ενίσχυση της κριτικής αποδελτίωσης της πληροφορίας που οι μαθητές λαμβάνουν.

Σημείωσε ότι η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, το έργο των οποίων αξιολογείται διαρκώς.

Σε καθορισμένες ημερομηνίες πραγματοποιείται σε όλα τα φροντιστήρια του Ομίλου, με κοινά θέματα, προσομοίωση πανελληνίων εξετάσεων, με στόχο αφενός την εξοικείωση των μαθητών με την διαδικασία και αφετέρου να φανούν τυχόν αδυναμίες των μαθητών, ώστε να δοθεί η απαραίτητη έμφαση στην αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων παρέχεται η δυνατότητα συμβουλευτικής, καθώς και η αποτύπωση ενός προγράμματος μελέτης του κάθε μαθητή βασισμένο στην ιδιοσυγκρασία και τις ιδιαιτερότητές του.

Επιπλέον, στην Γ Γυμνασίου και στην Α Λυκείου οι μαθητές του φροντιστηρίου έχουν τη δυνατότητα να δώσουν δωρεάν ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, προκειμένου να μπορέσουν να αντιληφθούν την κλίση τους και να θέσουν σταδιακά τους στόχους τους προχωρώντας προς την Γ Λυκείου και τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τέλος, στα φροντιστήρια του Ομίλου λειτουργούν τμήματα μελέτης για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Στα εν λόγω τμήματα οι μαθητές μπορούν με την καθοδήγηση και την στήριξη των εκπαιδευτικών της δομής να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα σύστημα στην μελέτη και την υλοποίηση των εργασιών τους σε καθημερινή βάση.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί τα φροντιστήρια “ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ” Κεφαλονιάς διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης σεμινάριο με θέμα “Επιτυχία στις Πανελλαδικές – Δυναμικές Σπουδές – Ανερχόμενα Επαγγέλματα”.
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Γεώργιος Χατζηστέγας.
Κατά την ομιλία του ο κύριος Χατζηστέγας αναφέρθηκε στο παραπάνω τρίπτυχο και πώς αυτό εάν συνδυαστεί σωστά μπορεί να διασφαλίσει μία ομαλή και επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα για τις νέες και τους νέους μας.

Δείτε τα υπερσύγχρονα γραφεία και τις αίθουσες διδασκαλίας του νέου φροντιστηρίου στο Αργοστόλι

Δείτε εικόνες από το σεμινάριο με θέμα που διοργάνωσε το φροντιστήριο “Επιτυχία στις Πανελλαδικές – Δυναμικές Σπουδές – Ανερχόμενα Επαγγέλματα”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer