ΕΛΜΕΚΙ: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις-Νέα τρίωρη στάση εργασίας
Κοινωνία
27/03/2018 | 09:52

Χαιρετίζουμε τη νέα μαζική συμμετοχή μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 16 Μάρτη στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές όλης της Ελλάδας.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα των κυβερνητικών αυταπατών για δήθεν εξαγγελία διορισμών από τον Οκτώβρη του 2018, που θα έχουν προϋπόθεση το κλείσιμο της 4ης “αξιολόγησης” και την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση των σχολείων, δηλαδή τη νέα σφαγή μας. Δεν δεχόμαστε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που δεν εξαγγέλλει άμεσα μόνιμους διορισμούς στην  εκπαίδευση.  Δε δεχόμαστε τα νέα σχέδια της κυβέρνησης που ανοίγουν τον δρόμο για απολύσεις, παλεύουμε ενωμένοι για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Καταδικάζουμε την προσπάθεια εκφοβισμού των χιλιάδων διαδηλωτών από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, που για άλλη μια φορά μας υποδέχτηκαν με ΜΑΤ, σιδερόφρακτες .

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα. Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία. Ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του σχολείου, στις συγχωνεύσεις σχολείων,  στην εφαρμογή του Π.Δ. 79 για τα 25αρια τμήματα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων!
  • τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
  • να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας!
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους! Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε:

α) να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των συναδέλφων αναπληρωτών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.

β) να επισκευαστούν και να αποδοθούν άμεσα και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την διαμονή τους τα εγκαταλελειμμένα δωμάτια της Εστίας του οικοτροφείου που βρίσκεται στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στην Λάσση.

γ) Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσπασης από το ΤΑΙΠΕΔ των υπαλληλικών στο Αργοστόλι και εκεί να ανεγερθούν κατοικίες για τους δημόσιους υπάλληλους και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του Νομού.

Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο αγώνας αφορά τη μόρφωση, το μέλλον και τη ζωή της νέα γενιάς και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

  • Την Παρασκευή 30/3 στην 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ (11:00-2:00) προκηρύσσει προσθετικά τρίωρη στάση εργασίας από (08:00 έως 11:00) προκειμένου όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να διευκολυνθούν να παρευρεθούν στην Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου στις 1.30 το μεσημέρι.
  • Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 13.00 μ.μ καλεί όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στην παράσταση στο Δήμο Κεφαλονιάς προκειμένου να διεκδικήσουμε τα παραπάνω αιτήματα που αφορούν την στέγαση των αναπληρωτών συναδέλφων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

 

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ