Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕΚΙ
ΕΛΜΕΚΙ: Συμπαράσταση στην ΕΛΜΕ Πειραιά
Κοινωνία
06/11/2018 | 11:57

Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!

Πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του.

Κάτω τα χέρια από  τα σωματεία!

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ – ΚΙ   καταγγέλλει την κατάπτυστη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 31/10/2018) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Ηαπαράδεκτη αυτή ενέργεια του ΣΔΟΕ έγινε με πρόσχημα μια ανυπόστατη καταγγελία σχετικά με τη βοήθεια που δίνει το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ σε μέλη της, όπως κάνει άλλωστε και η ΕΛΜΕ ΚΙ, σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο καταστατικό της.

Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα “επίσκεψη” κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ – ΚΙ  τονίζει ότι αυτή η έφοδος στα γραφεία ενός πρωτοβάθμιου σωματείου όπως είναι η  ΕΛΜΕ Πειραιά που είναι και το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, δεν αποτελεί απλά μια προκλητική ενέργεια αλλά και ένα μήνυμα τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος που συγκρούεται με την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Παράλληλα και με άλλοθι την υποτιθέμενη αποφυγή οικονομικών ατασθαλιών, ανοίγει ο δρόμος  της  εφαρμογής στην πράξη της μνημονιακής απαίτησης του οικονομικού ελέγχου των σωματείων μέσω της έκδοσης ΑΦΜ, μια απαίτηση που προβλέπει βαριά πρόστιμα για όποιο σωματείο δεν πειθαρχήσει. Όμως το άλλοθι αυτό δεν έχει καμία βάση αφού τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν χρηματοδοτούνται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς», δεν έχουν εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνουν κτίρια ή υπαλλήλους. Τα μοναδικά  έσοδα είναι οι συνδρομές που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Σε αυτούς αναφερόμαστε, σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό. Σε κάθε περίπτωση έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του ΣΔΟΕ, που θυμίζει άλλες εποχές, αποτελεί κλιμάκωση  στην προσπάθειά της,  να βάλει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση των σωματείωνχρησιμοποιώντας το πλούσιο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχει διατηρήσει και συνεχώς ενισχύειΤο γεγονός άλλωστε ότι το συγκεκριμένο σωματείο έχει αναπτύξει πλούσια δράση για προβλήματα που αφορούν την Εκπαίδευση, ενάντια στηναντιεκπαιδευτική στρατηγική κυβέρνησης – ΕΕ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ότι αυτό που ενόχλησε είναι η αγωνιστική του. Άλλωστε και η ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει πολλές φορές βρεθεί σε αυτήν την θέση.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους την αμέριστη συμπαράστασή μας στην ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και ότι τίποτε δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει. Έχουμε βαθειά γνώση και πείρα ότι όποτε ο λαός δέχτηκε ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά του, από αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης,  δέχτηκε ταυτόχρονακαι σκληρή τρομοκρατία ακριβώς για να μην σηκώσει κεφάλι στην επίθεση που του γινόταν. Στην βασική τους επιδίωξη να ελέγξουν κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων απαντάμε με ένταση στην αγωνιστική μας δράση, με  αποκάλυψη της πολιτικής  τους, με προσπάθεια ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος ώστε να επιβάλουμε λύσεις  στις δικές μας  σύγχρονες ανάγκες.

Η τρομοκρατία, η συκοφάντηση και η λάσπη δεν θα περάσουν!

Αργοστόλι  6 -11–2018

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

 

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia