ΕΛΜΕΚΙ: Πάνω από το 95% των Συλλόγων Διδασκόντων συμμετέχει στην απεργία-αποχή!
Κοινωνία
01/03/2021 | 10:46

Εσωτερική και Εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων

Πάνω από το 95% των Συλλόγων Διδασκόντων Συμμετέχει στην απεργία – αποχή!

Καθολικό ΟΧΙ στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό!

ΣΤΟΠ στα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου και την απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και τους εκατοντάδες στο νομό μας, που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση, συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» που αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Χιλιάδες Σύλλογοι Διδασκόντων σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί μέχρι σήμερα στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης, (19 στους 23 και συνεχίζεται η διαδικασία), στηρίζουν τη συλλογική δήλωση των Ομοσπονδιών για απεργία – αποχή με συντριπτικές πλειοψηφίες. Στην πλειοψηφία των Σωματείων, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία – αποχή ξεπερνά ακόμα και το 95% της αποχής από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια! Στα ελάχιστα σχολεία που πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στην «αξιολόγηση» αυτό έγινε από οριακές πλειοψηφίες.

Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Είναι η πέμπτη κατά σειρά φορά που η κυβέρνηση «τρώει τα μούτρα της» μετά  την συντριπτική αποχή με πάνω από 95% από τις ψευδοεκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, την ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες μέσα στις τάξεις, την προσπάθεια να γίνουν οι συνάδελφοι «τηλεκαταδότες» των μαθητών που κάνουν καταλήψεις στη Δευτεροβάθμια, καθώς και την ακύρωση της προσπάθειας για νέα αύξηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.

Οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική μας στάση απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Δοκιμάζουμε την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού αγώνα, που έχει στο επίκεντρο τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς!

Νιώθουμε υπερήφανοι και πιο δυνατοί!

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε ένα όργιο τρομοκράτησης και απειλών των συναδέλφων από διάφορα στελέχη εκπαίδευσης και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αναπαράγουν μέχρι και γελοιότητες του τύπου, «οι μόνιμοι θα απολυθείτε, αν δε συμμορφωθείτε με τους νόμους» και οι «αναπληρωτές δε θα διοριστείτε τη νέα σχολική χρονιά, αν συμμετέχετε στην απεργία αποχή». Είναι έκδηλος ο πανικός του Υπουργείου Παιδείας. Κάθε ημέρα σκαρφίζεται και κάτι, για να τρομοκρατήσει. Από την εγκύκλιο που ζητούσε από τους διευθυντές να δώσουν τα ονόματα των συναδέλφων που δεν έβαλαν βαθμό (λες και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στο MySchool) στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, την παράταση της συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων έως τις 19 Μαρτίου, μέχρι τις ελεγχόμενες διαρροές από το Υπ. Παιδείας ότι δε θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στελέχους εκπαίδευσης οι συνάδελφοι που δε θα στηρίξουν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας (και μέσω αυτής και τη δική τους αξιολόγηση). Λες και δε γνωρίζουν ότι αυτό έχει ήδη κριθεί παράνομο στα δικαστήρια από την θητεία ακόμη και της προηγούμενης κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπνεύστηκε αυτή τη διάταξη.

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να μας τρομοκρατήσει, γελοιοποιήθηκε στα μάτια των συναδέλφων. Κάθε κίνηση πλέον τέτοιου είδους προκαλεί ακόμα περισσότερη οργή στον κλάδο. Απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση, ο κλάδος απάντησε δυναμικά, όλοι οι συνάδελφοι ενωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων, στα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας, τη δίνουμε όλοι μαζί, από τον συνάδελφο συμβασιούχο, που μπορεί να δουλεύει για πρώτη φόρα στην εκπαίδευση, μέχρι αυτόν που είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Με επίκεντρο το Σωματείο, τον κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή την φορά. Αποδείχθηκε ότι όταν σηκώνουμε το κεφάλι απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και χτυπάει τα εργασιακά μας δικαιώματα, έχουμε αποτελέσματα.

Η μάχη θα είναι σκληρή, η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε., εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, προωθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα από το 1990 και μετά. Δεν έχουμε πάθει αμνησία, δεν μπορούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους συγκεκριμένες δυνάμεις στις Ομοσπονδίες για τη στάση τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αυτή τη φάση όμως το κύριο είναι το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα την πάλη, ώστε να μπλοκάρουμε τόσο την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και για τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενωμένοι να φτάσουμε τη μάχη μέχρι τέρμα. Η μαζικότητα, η ενιαία στάση των πάνω από 160 χιλιάδων συναδέλφων, ο κοινός αγώνας με τους μαθητές και τους γονείς, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της.

Αργοστόλι 28-02-2021

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia